Ana SayfaGüncel‘Komedinin Kraliçesi’ seçilen Serra Yılmaz: Mizah, gökkuşağının tüm renklerini kucaklar

‘Komedinin Kraliçesi’ seçilen Serra Yılmaz: Mizah, gökkuşağının tüm renklerini kucaklar

HABER MERKEZİ – 31. MIX Milano Festivali’nde ‘Komedinin Kraliçesi’ ödülünü oyuncu Serra Yılmaz aldı.

‘Anayurt Oteli’ filmiyle adını duyuran, şu ana dek 40’ın üzerinde filmde rol almış olan ünlü oyuncu ve çevirmen Serra Yılmaz, 31. MIX Milano Festivali’nde “Komedinin Kraliçesi” (Queen of Comedy) ödülünü aldı.

16 Haziran’da Milano’nun Piccola Tiyatrosu’nda gerçekleşen törende Yılmaz, ödülünü İtalyan televizyonundaki MasterChef adlı bir yarışma programında birlikte yarıştığı ünlü astrolog Antonio Capitani’nin elinden aldı.

Capitani ödülü takdim ederken, “Oynadığı her role ruh kazandıran ve her karakterlerini bize tüm doğallığıyla yaşatan Serra Yılmaz’a bu ödülü vermekten büyük onur duyuyorum” dedi.

‘Kararan dünyada bizi aydınlatan anlar mizahla ortaya çıkıyor’

Serra Yılmaz ise ödül konuşmasında günümüzde komediye her zamankinden çok ihtiyaç olduğuna değindi:

Dünyanın bugün daha çok komediye ihtiyacı var. Çünkü dünyamız her geçen gün biraz daha sıkıntılı bir hale geliyor, kararıyor. Bizler dünyamızdaki temel değerleri korumak için mücadele ediyoruz. O nedenle bütün bu mücadele içinde bence bizi aydınlatan anlar mizahla ortaya çıkıyor.

Onur Haftası mesajı

Yaklaşan Onur Haftası’nı da hatırlatan Yılmaz, baskıya karşı mizahla mücadele etmenin sanatçıların görevi olduğuna değindi:

Mizah, gökkuşağının tüm renklerini kucaklar ve farklı cinsel kimliklerin kendilerini özgürce ifade edebilmeleriyle zenginleşir. Bugünlerde Çeçenistan gibi dünyanın değişik noktalarında yaşanan LGBTİ hakları ihlalleri son derece kaygı verici bir boyuta ulaştı. Biz sanatçılar eserlerimizle ve mizahımızla bu baskıya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Previous post
'Sur'da dayanışmacı bir sosyal yaşam ağı var, yıkımla bu hedef alınıyor'
Next post
Zırhlı aracın ezdiği Hazar'ın kardeşi: Polis elime bir poşet verip 'Git ablanın parçalarını topla' dedi