Ana SayfaDünyaKuzey Kore’de ‘poster çaldı’ diye 15 yıla mahkum edilen Amerikalı, ‘işkence’ dolayısıyla öldü

Kuzey Kore’de ‘poster çaldı’ diye 15 yıla mahkum edilen Amerikalı, ‘işkence’ dolayısıyla öldü

HABER MERKEZİ – Kuzey Kore’de ‘propaganda posteri çaldığı’ gerekçesiyle 15 yıl ağır işçilik ve hapse mahkum edilen Amerikalı Otto Warmbier komaya girince Amerika’ya geri dönmesine izin verilmişti. Ailesinin ve doktorların iddiasına göre ‘maruz kaldığı işkence ve kötü şartlar’ nedeniyle hayatını kaybeden Warmbier, döndüğünden beri iletişim kuramıyordu ve beyninin büyük kısmı fonksiyonlarını yitirmişti.

Virginia Üniversitesi öğrencisi Otto Warmbier, Ocak ayında Kuzey Kore’ye turist olarak gitmişti.

Warmbier, kaldığı otel odasındaki ‘propaganda posterini çaldığı’ iddiasıyla tutuklanmış ve Mart’ta 15 yıl ağır işçilik cezasına çarptırılmıştı.

22 yaşındaki öğrenci, 17 ay Kuzey Kore’de bir hapishanede ağır işçilik yaptıktan sonra komaya girmiş ve geçtiğimiz Salı medikal sebeplerle Amerika’ya geri gönderilmişti.

Amerika’ya döndüğünde komadaydı

Warmbier, Amerika’ya döndüğünde insanlarla iletişim kuramıyordu ve beyninin büyük bir kısmı fonksiyonlarını kaybetmişti.

Amerika’da Warmbier’in tedavisiyle ilgilenen doktorlar, ‘Kuzey Kore’de kaldığı hapishanede birçok hastalıkla yüzleştiğini, beyninin büyük bir kısmında ciddi kayıplar olduğunu ve kalp fonksiyonlarının sürekli aksadığını’ söylemişti.

Warmbier’in ailesi, “Bu oğlumuzun maruz bırakıldığı berbat işkenceci tavrın sonucudur” dedi.


Karınca Dış Haberler