Ana SayfaGüncelLGBTİ tutuklular için dayanışma sergisi: ‘Beni Bırakma’

LGBTİ tutuklular için dayanışma sergisi: ‘Beni Bırakma’

HABER MERKEZİ – Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi, LGBTİ tutukluların eserlerinin yer alacağı ‘Beni Bırakma’ isimli bir sergi düzenliyor.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi bünyesinde çalışma yapan Hapiste LGBTİ Ağı, LGBTİ mahpuslarla dayanışmayı arttırmak için bir sergi düzenliyor.

8. Trans Onur Haftası kapsamında düzenlenecek ‘Beni Bırakma’ isimli sergide, LGBTİ tutukluların hapishane deneyimlerini, karşılaştıkları baskıları ve bu baskılar karşısında geliştirdikleri direniş pratiklerini yansıttıkları eserler yer alacak.

Sergi 26 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Boysan’ın Evi’nde ziyaret edilebilecek.

Hapiste LGBTİ Ağı

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi, 2012 yılından bu yana yürütttüğü Hapiste LGBTİ Ağı ile LGBTİ ve insan hakları alanında çalışan dernek, araştırmacı ve aktivistlerle çeşitli platformlarda bir araya geliyor; bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyor ve birlikte LGBTİ mahpusların hak ihlallerini çözmeye, sorunlarını ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.