Ana SayfaGüncelLisede cinsiyetçi ayrım uygulamasına soruşturma

Lisede cinsiyetçi ayrım uygulamasına soruşturma

HABER MERKEZİ – Konya Konevi Anadolu Lisesi, gelecek yıl eğitim-öğretim döneminde kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim göreceğini duyurdu. Okul Müdürü cinsiyetçi ayrım uygulamasını savunurken İl Milli Eğitim Müdürü konu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Konevi Anadolu Lisesi resmi internet adresinden yaptığı duyuruda, gelecek eğitim-öğretim yılında kız ve erkek öğrencilerin derslere ayrı sınıflarda devam edeceğini ifade etti.

‘Velilere duyuru’ başlığı ile okul müdürü Ömer Faruk Özarslan imzasıyla paylaşılan bu cinsiyetçi ayrımcılık içeren mesajda, “Okulumuz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir” denildi.

Okulun sitesinde ilk olarak ana sayfada “Velilere duyuru” notuyla yayınlanan duyuru gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Okul Müdürü uygulamayı savundu

Okul Müdürü Özarslan, velilerden gelen istek üzerine geçen yıl ikinci dönem pilot olarak birer sınıfı kız ve erkek öğrenci olarak ayrı oluşturduklarını söyledi.

Yine velilerin isteği doğrultusunda bu yıl da kız ve erkek öğrenci sınıflarını ayrı oluşturmayı planladıklarını belirten Özarslan, “İsteyen öğrenci karma sınıfta, isteyen öğrenci ayrı sınıflarda okuyabilecek” dedi.

Yapılan uygulamanın ‘eğitim’ amaçlı olduğunu savunan Özarslan, okulda sınıflarda bu tür uygulamayı yapma yetkisinin olduğunu da öne sürdü.

Özarslan, duyuruyu gelen tepkiler üzerine kaldırdıklarını, Milli Bakanlığı’nın da bu konu hakkında kendilerinden açıklama istediklerini sözlerine ekledi.

Soruşturma başlatıldı

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise konu hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

Ne ilçe, ne de il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haberi yok. Velilerin talepleri olabilir ama bizler, yönetmeliği uygulamak zorundayız. Geçen dönem pilot olarak bir sınıf oluşturmuşlar, ondan da haberimiz yok. Okul müdürlerinin, yönetmeliğe göre böyle bir yetkileri yok. Geçen dönem açılan sınıf için de soruşturma başlattık. Duyuruda hemen kaldırmalarını söyledik.