Ana SayfaDünyaLondra’da kamyonetli saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti, yaralılar var

Londra’da kamyonetli saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti, yaralılar var

HABER MERKEZİ – Londra’da cami yakınında yayaların arasına dalan kamyonet bir kişiyi öldürdü, en az 8 kişi de yaralandı. Başbakan Theresa May, olayı ‘potansiyel terör saldırısı’ diye nitelerken,  Britanya Müslümanlar Konseyi ise namaz kılanların hedef alındığını belirtti.

Son dönemde saldırıların hedefi olan Londra’da bir saldırı daha gerçekleşti.

Londra polisi, kentin kuzeyindeki Finsbury Park Camii yakınında bir kamyonetin yayaların arasına dalması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını duyurdu.

BBC’nin haberine göre polis 48 yaşındaki sürücünün olay yerindekiler tarafından yakalandığını ve ardından şüphelinin polis tarafından gözaltına alındığını belirtti.

“Potansiyel terör saldırısı”

İngiltere Başbakanı Theresa May ise polisin olayı “potansiyel terör saldırısı” olarak ele aldığını açıkladı.

MCB Genel Sekreteri Harun Khan kamyonetin camiden çıkanları kasıtlı olarak hedef aldığını yazdı.

Olaya tanıklık eden Abdülraman Aidroos isimli biri de, beyaz bir erkeğin, “Müslümanları öldüreceğim” diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü öne sürdü.

Öte yandan ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayın kendisini “şoke ettiğini” belirterek, cami yetkilileri, polis ve caminin bulunduğu bölgeyi de kapsayan Islington Belediyesiyle iletişim halinde olduğunu söyledi.

Londra ve Manchester saldırıları

Londra’da Haziran ayının ilk haftasında düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada bu saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu.

Bu saldırıdan yaklaşık iki hafta önce de İngiltere’nin Manchester kentinde bir konser salonunda düzenlenen intihar saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

Yine 22 Mart’ta da Londra’da bir saldırgan kullandığı araçla Westminster Köprüsü üzerindeki bazı yayaları ezip, Parlamento binası dışındaki bazı polislere bıçakla saldırı düzenlemişti. Biri polis 5 kişinin öldüğü bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.