Ana SayfaGüncelMacron’a göre ‘Esad’ın alternatifi yok’: Onun gitmesi Fransa için ön koşul olmaktan çıktı

Macron’a göre ‘Esad’ın alternatifi yok’: Onun gitmesi Fransa için ön koşul olmaktan çıktı

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yerine geçecek meşru bir halefi kimsenin kendisine gösteremediğini söyledi ve Suriye’de altı yıldır devam eden iç savaşın bitmesi için Esad’ın gitmesinin Fransa için artık ön koşul olmaktan çıktığı belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye’ye ilişkin ‘yeni bir bakış açısına sahip olduğunu’ söyledi.

Sekiz Avrupa gazetesine konuşan Macron, Esad’ın yerine geçecek meşru bir halefi şu ana kadar kimsenin kendisine gösteremediğini belirtti ve Suriye’de iç savaşın bitmesi için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ayrılmasının Fransa için artık bir ‘ön koşul olmaktan çıktığını’ söyledi.

“Esad’ın Suriye halkının düşmanı olduğunu, Fransa’nın olmadığını” da sözlerine ekleyen Macron, Paris’in önceliğinin terörist gruplarla savaşmak olduğunu ve Suriye’nin batık devlet konumuna düşmemesini arzuladıklarını vurguladı.

‘Kabul etmeyeceğimiz tek durum kimyasal silah kullanımı’

Macron mülakatında, kabul etmeyecekleri tek durumun ise ülkedeki kimyasal silah kullanımı olduğunu söyledi.

Macron, o bölgeden gelen saldırılar sonucunda Fransa’da 230 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladığı açıklamasında şunları da söyledi:

Çizgilerim net: İlk olarak tüm terör gruplarıyla sonuna kadar savaşmak. Onlar bizim düşmanımız ve ortadan kaldırmak için herkesin, özellikle de Rusya’nın işbirliğine ihtiyacımız var.

Macron: Sadece askeri yollardan bu sorunu çözemeyiz

Macron ayrıca diplomatik ve siyasi bir yol haritası olması gerektiğini düşündüğünü belirtti ve ‘sorun, sadece askeri yollarla çözülemez’ dedi.

Macron’un sözleri bir önceki Fransız yönetimi ile birebir karşıtlık oluşturuyor ve Moskova’nın Esad’a alternatif olmadığı görüşüne daha yakın bir duruş sergiliyor.