Ana SayfaGüncelManisa’da askerler yine zehirlendi: Durumu kritik olanlar var

Manisa’da askerler yine zehirlendi: Durumu kritik olanlar var

HABER MERKEZİ – Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda yemek ardından zehirlenen yüzlerce asker hastaneye kaldırıldı. Olay hakkında açıklama yapan Manisa Valisi Hakan Güvençer, hastaneye kaldırılan askerler arasında durumları kritik olanların olduğunu belirtti. Zehirlenen askerlerin kaldırıldığı hastaneye giden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise ‘Sayı yüzleri bulmuş durumda ve askerlerin durumu dünden daha ağır’ dedi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda akşam yemeği ardından 80’den fazla asker gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırılırken, Tugay Komutanlığı içinde de çadırların kurulduğu ve askerlere müdahale edildiği belirtildi.

Zehirlenen askerlerin sayısının fazlalığı nedeni ile hastaneye kaldırılan askerlere hastane bahçesinde de müdahale edilirken, bahçedeki askerlerin durum karşısında tepkilerini dile getirdikleri belirtildi.

Askerlerin durumları hakkında açıklama yapan Manisa Valisi Hakan Güvençer, “Askerlerimizin neden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200 yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise hastane önünde yaptığı açıklamada, “Askerler kapının önündeler, çünkü içeride yer yok. Bahçedeki askerlerin kollarında da serumlar var. Yoğunluk nedeni ile hasta girişleri yapılamıyor. Son olarak bildiğimiz rakam 3 bin askerin hastanelere dağıtılmış durumda oldukları. Kan tahlili alınamayacak kadar bir yoğunluk var. Askerler bugün tavuk eti yemişler ve ette en başından beri koku varmış ve yemekte zorlanmışlar” diye konuştu.

CHP’li Biçer’in açıklama yaptığı sırada askerlerden biri ‘zehirli yemeği önümüze veriyorlar’ biçiminde tepki gösterdi.

Aynı birlikte dün akşam saatlerinde de 69 asker karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılmış ve sabah saatlerinde tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmişlerdi.