Ana SayfaDünyaMartin Schulz: Trump, Putin ve Erdoğan zorba hükümdarlar gibiler

Martin Schulz: Trump, Putin ve Erdoğan zorba hükümdarlar gibiler

HABER MERKEZİ – Almanya Sosyal Demokrat Parti lideri ve eski Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Donald Trump, Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘zorba hükümdarlar gibi davrandığını’ savunarak “Avrupa Birliği’nin bu ülkelerde güçsüzleşen demokrasi karşısında daha somut stratejiler üretmesi gerektiğini” söyledi.

Almanya’da merkez-sol Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Martin Sculz, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye’de güç kaybeden demokrasiye karşı daha güçlü hale gelmesi gerektiğini savundu.

Bugün yapılan açıklamada aynı zamanda eski Avrupa Parlamentosu başkanı olan Schulz, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “zorba hükümdarlar” olmakla suçladı.

Reuters’ın haberine göre Schulz, şöyle dedi:

 G-20 üyesi olan bazı ülkelerin liderleri zorba hükümdarlar gibi davranıyor: Erdoğan, Putin ve Trump. Avrupa’yı canlandırmalıyız ve daha güçlü hale getirmeliyiz. Sadece sözle olmaz, somut politikalarla bunu gerçekleştirmeliyiz.


Karınca Dış Haberler