Ana SayfaGüncelMEB’den yeni düzenleme: Her mahalleye imam hatip dönemi

MEB’den yeni düzenleme: Her mahalleye imam hatip dönemi

HABER MERKEZİ – MEB, kurum açma ve kapatma yönetmenliğinde yaptığı değişiklikle Anadolu İmam Hatip Lisesi açılması için gereken 50 bin nüfus koşulunu, yerleşim birimi merkez nüfusu için 5 bine kadar düşürdü. Bakanlığın yeni düzenlemesine göre her okula abdesthane ve kadın ile erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit bulundurma zorunluluğu getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği”nde değişikliğe giderek bakanlığa bağlı ilk ve ortaöğretim okullarının açılmasına ilişkin esasları yeniden düzenledi.

Bakanlık imam hatip liselerinin açılmasına ilişkin koşullar için yeni kolaylıklar getirdi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre son 10 yılda binin üzerinde imam hatip lisesi açan MEB, yeni yönetmelikte Anadolu İmam Hatip Lisesi açılması için gereken 50 bin nüfus koşulunu, yerleşim birimi merkez nüfusu için 5 bine kadar düşürdü. Düzenlemeyle her mahalleye imam hatip açılmasının önünü açmış oldu.

Öğretim binasında ise en az 8 derslik, binada veya bahçesinde uygulama mescidi, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, mûsikî/müzik dersliği bulunması, okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 5 bin veya yerleşim birimine bağlı mahalle ve köyleri ile birlikte en az 10 bin olması kararlaştırıldı.

Yeni açılacak okulların ortak standartlarını da belirleyen MEB, her okula abdesthane ve kadın ile erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit bulundurma zorunluluğu getirdi.

Bakanlık, okul öncesi eğitim kurumları açılabilmesi için; anaokulunda öğrenci sayısının en az 20 olması, oyun odası bulunması; ana sınıfında öğrenci sayısının ise en az 10 olması, dersliğin binanın giriş katında aydınlık, güneş alan bölümünde bulunması ve ayrı giriş-çıkışının olması şartlarını belirledi.

Yeni yönetmelikte birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan ilkokulların kurulması için en az 1 derslik ve 1, 2, 3, 4. sınıflarda toplamda en az 10 öğrenci bulunması, ilkokul, ortaokul ile imam hatip ortaokulları için en fazla 32 derslik şartı getirdi. Okullarda ayrıca görsel sanatlar atölyesi, müzik dersliği, fen dersliği, spor veya drama salonu bulunması koşuluna yönetmelikte yer verildi.

 




Önceki Haber
Cahil Hoca'da 'LGBTİ mücadelesi ve queer' konuşulacak
Sonraki Haber
Almanya’dan Erdoğan’ın korumalarına veto: ‘Gelmemeleri gerektiği bildirildi'