Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam suç duyurusunda bulundu

‘Mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam suç duyurusunda bulundu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da ‘Ramazan’da mini etek’ giydiği gerekçesiyle bindiği minibüste bir erkek tarafından saldırıya uğrayan Melisa Sağlam, kadınlarla adliye önünde bir araya gelerek saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Saldırı sırasında kimsenin müdahale etmediğini belirten Sağlam, “Bir kadın öldükten sonra cenaze törenine gitmek yerine kadın ölmeden önce ilk tacizde yanında olalım, dik duralım” dedi.

İstanbul Pendik’te 21 yaşındaki Melisa Sağlam 14 Haziran Çarşamba günü bindiği minibüste ‘Ramazan’da mini etek’ giydiği gerekçesiyle bir erkek tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılmıştı.

Sağlam ile ailesi ve Nar Kadın Dayanışması’ndan kadınlar, saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunmak için Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi önünde bir araya geldi.

Burada basın açıklaması yapan kadınlar “Kadın dayanışması güçlüdür, Kadın düşmanlığının peşindeyiz! Melisa Sağlam yalnız değildir” pankartı açtı.

Devletin bu gibi insanların cezalandırılması için politika yürütmesi gerektiğini ifade eden Sağlam, “Bir kadın öldükten sonra cenaze törenine gitmek yerine kadın ölmeden önce ilk tacizde yanında olalım, dik duralım” dedi.

‘Kimse saldırıya ses çıkarmadı’

Olay gününü anlatan Sağlam, kendisine saldıran şahısa karşı kimsenin ses çıkarmadığını söyledi.

Kendisine saldıran şahısa karşı öz savunma uyguladığını belirten Sağlam, şunları söyledi:

Saldırganın bana vurma nedeni Ramazan’da olmamız. Şoför dahi kimse müdahale etmedi. Adam inerken de yumruk attı. Can havliyle kavradım adamı. Adam yakalanacak diye bekledim ama yine bana vurmaya devam etti. Kimse tutmadı. Polisler sesimi duyunca geldi. Daha sonra şikayetçi oldum.

‘Neden bir erkek için kendimi evime saklayayım?’

“Bu insanlar elini kolunu sallayarak geziyor ama ben gezemiyorum” diyen Sağlam yetkilileri göreve çağırdı:

Neden bir erkek için kendimi evime saklayayım? Hiçbir zaman bana destek veren insanlar olmadı. Ben 6 senedir İstanbul’da buna benzer saldırılara maruz bırakıldım. Bana bu saldırıyı yapan kişiden sonuna dek şikayetçi olacağım.

‘Saldırılar iktidarın kadın düşmanlığının bir sonucu’

Nar Kadın Dayanışma üyesi Sena Özcanlı da, erkek aklını Ayşegül Terzi ve spor yapan hamile kadının maruz kaldığı şiddetten tanıdıklarını belirterek “Bu yüzden biliyoruz ki bu saldırılar münferit değil. Aksine bu saldırılar iktidarın kadın düşmanlığının ve geri politikalarının bir sonucu olarak sistematikleşiyor ve kadına yönelik şiddetin, nefretin meşrulaştırılması anlamına geliyor” dedi ve ekledi:

İtaat etmeyeceğiz. Gerici saldırılarla kadın düşmanlığı ile hayatımızı kuşatan karanlık delinmedikçe kadın güvende olmayacaktır. Biz kadınlar bu karanlığı yeneceğiz. Yaşam hakkımız için biz kadınlar kazanacağız. Melisa’nın maruz kaldığı gerici saldırının davasının takipçisi olacağız. Kadın dayanışmasından aldığımız güçle, kadın düşmanlarının peşindeyiz. Mini eteklerimizle, şortlarımızla sokaklarca olmaya devam edeceğiz.

Açıklamanın ardından kadınlar, adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.


Kaynak: dihaber

 

Previous post
Adıyaman'da Roma dönemine ait 1600 yıllık mozaik bulundu
Next post
Çipras'tan 'mahkemeye saygı' vurgusu: Yunanistan'da adaletle yönetim arasında büyük bir ayrım var