Ana SayfaToplumsal CinsiyetMinibüste bir kadın ‘mini etek’ giydiği için fiziksel saldırıya uğradı

Minibüste bir kadın ‘mini etek’ giydiği için fiziksel saldırıya uğradı

HABER MERKEZİ – İstanbul Pendik’te 21 yaşındaki bir kadın minibüste ‘mini etek’ giydiği gerekçesiyle fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldı. Saldırgan ise henüz yakalanmadı.

İstanbul Pendik’te 21 yaşındaki bir kadın 14 Haziran Çarşamba günü bindiği minibüste ‘Ramazan’da mini etek’ giydiği gerekçesiyle bir erkek tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakıldı.

Birgün’e konuşan saldırıya maruz kalan kadının annesi, “Kızımın psikolojisi bozuldu ve 2 gündür toplu taşıtlara binemiyor” dedi ve şunları aktardı:

Saldırgan kızıma küfrederek, ‘Ramazan’da böyle giyinmeye utanmıyor musun’ gibi şeyler söylemiş. Arabadan inerken kızıma yumruk atmış. Kızımın kafası arabanın camına çarpmış. Başka bir kız ise arabadan inmesin diye kolundan tutmuş, saldırgan da yumruklarla kafasına vurmaya devam etmiş. Daha sonra arabadan inmiş. Kızım da onunla birlikte inmiş, ama saldırgan kaçmış.

“Polisler ‘tekrar konuşuruz’ dedi”

Ardından kızının olayı polise anlattığını söyleyen kadın, polislerin etrafta arama yaptığını anca saldırganı bulamadığını ifade etti.

Oradan polislerle birlikte hastaneye gitmişler. Biz de ablasıyla birlikte hastaneye gittik. Hastanede muayene ettiler. Kafasında birtakım morluklar, şişlikler var. Kök dişinin ucu kırılmış. Raporu aldık, akşam karakola götürdük.

Polislerin karakolda olayı incelediklerini söylediklerini belirten kadın, “Cumartesi günü ‘Tekrar konuşuruz’ dediler” diye konuştu.

Kızının yaşadığı saldırının etkisiyle toplu taşımaya binemediğini belirten kadın, “Kızımın sağlık durumu hala iyi değil. Başında acısı ve ağrısı var, midesi bulanıyor” dedi.