Ana SayfaGüncel‘Mücadeleler birleşmeli’ diyen Sancar: HDP olarak üzerimize düşeni yapacağız

‘Mücadeleler birleşmeli’ diyen Sancar: HDP olarak üzerimize düşeni yapacağız

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Mithat Sancar, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne işaret ederek bu mücadelenin ‘haklı ve doğru’ olduğunu söyledi. ‘Bu direnişlerin birleştirilmesi halinde dikta rejiminin durdurulabileceğinin’ altını çizen Sancar, “HDP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek açıklaması geldi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işten atmalara karşı KESK Ankara Şubeler Platformu’nun Ankara’da Sakarya Caddesinde yaptığı eylemde konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, “Hiç birimizin yapılan itirazları gölgelemeye hakkı yok” dedi.

“Kim bugün demokratik talepler için, adalet için yürüyorsa doğru yapıyor, haklıdır” diye devam eden Sancar, isim vermeden CHP’nin ‘yürüyüş’ eylemine desteğini dile getirdi.

Sur, Cizre, Nusaybin’de yürütülen mücadeleler ile batıdaki mücadeleleri birleştirmek gerektiğini belirten Sancar, ‘bu direnişlerin birleştirilmesi halinde dikta rejiminin durdurulabileceğini’ dile getirdi.

“Bizim yapmamız gereken açıktır. Güçlerimizi birleştirelim. Küçük nehirler büyük derelere dönüşsün o nehirler büyük okyanuslara akar” diyen Sancar, birlikte ‘yan yana, omuz omuza durmanın’ gerektiğinin altını çizdi.

HDP olarak bu konuda üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getiren Sancar, “Demokratik güç birliği ve ortak demokratik mücadele için üzerimize düşeni yapacağız, herkesin de bu sorumluluğu göstereceğine inanıyoruz” dedi.




Önceki Haber
Erdoğan'dan 'Adalet Yürüyüşü'ndeki CHP'ye: Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın
Sonraki Haber
Gülmen ve Özakça 101 gündür açlık grevinde