Ana SayfaDünyaNATO F-16’sından Rusya Savunma Bakanı’nı taşıyan uçağa ‘yakın uçuş’

NATO F-16’sından Rusya Savunma Bakanı’nı taşıyan uçağa ‘yakın uçuş’

HABER MERKEZİ – ABD’nin Suriye Ordusu’na ait bir uçağı düşürmesi ardından bölgede ABD ile Rusya arasında baş gösteren kriz büyüyor. Bugün de NATO’ya ait silahlı bir hava aracı Rusya savunma bakanını taşıyan uçağa yakın uçuş gerçekleştirdi.

ABD’nin 19 Haziran’da Suriye Ordusu’na ait bir uçağı düşürmesinin ardından bölgede Rusya ve ABD arasında çıkan kriz büyüyor.

Bugün de Baltık Denizi üzerinden Kaliningrad’a geçen Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu’yu taşıyan uçağa NATO’ya ait bir silahlı hava aracının ‘yakın uçuş’ yaptığı belirtildi.

Shoigo’nun uçağının yakınlaşma esnasında ‘tarafsız sularda’ olduğunu kaydedildi.

NATO’ya ait F-16’nın Savunma Bakanının uçağına yakınlaşmasının akabinde Rus Su-27 savaş jetlerinin de uçağın yanına geldiği ve ardından F-16’nın uzaklaştığı belirtildi.

Ne olmuştu?

ABD 18 Haziran’da Suriye Ordusu’na ait bir savaş uçağını “Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) hedef aldığı için” vurduğunu açıklamıştı.

Bunun üzerine Rusya “Suriye’de kendi kuvvetlerinin görev yaptığı bölgelerde ‘uçan her şeyi’ hedef olarak göreceklerini” ilan etmişti.

Demokratik Suriye Güçleri ise Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için düzenledikleri operasyonu ‘boşa çıkarmak için’ Suriye rejiminin kendilerine saldırdığını duyurmuş ve ‘misilleme haklarını’ kullanacaklarını açıklamıştı.

20 Haziran’da ise ABD, Suriye’de rejim güçlerine ait İran yapımı silahlı bir İnsansız Hava Aracını vurarak düşürdüğünü açıklamıştı.


Karınca Dış Haberler