Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Nuriye ve Semih bir deri bir kemik kaldı’: Eğitimciler 113 gündür açlık grevinde

‘Nuriye ve Semih bir deri bir kemik kaldı’: Eğitimciler 113 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 113. gününde. Yüksel Caddesi’nde “işimizi geri istiyoruz” eyleminde konuşan ihraç edilen kamu emekçisi Veli Saçılık, “Nuriye ve Semih’in sağlık durumu çok kötü. Bir deri bir kemik kaldı arkadaşlarımız” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 113. gününde.

Eğitimcilerin gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Semih Özkaça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi ise 38’inci gününe girdi.

Yüksel Caddesi’nde süren “işimizi geri istiyoruz” eylemi de 233’üncü gününde.

Gülmen ve Özakça’nın fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen eylemciler, Yüksel Caddesi’nde polis engeliyle karşılaşmaları sonucunda Karanfil Sokak’ta bir araya geldi.

‘Bir deri bir kemik kaldılar’

Burada konuşan KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinden Veli Saçılık, şunları söyledi:

Bize işimizi geri verdiklerinde yenildiklerini zannediyorlarsa, işimizi geri verdiğinizde yenilmiş olmazsınız adaleti sağlamış olursunuz. Siz adaleti ortadan kaldıransınız. Biz bir yıla yakın bir süredir burada direniyoruz ve direnmeye devam ediyoruz. Bunun karşılığında aldığımız ise şiddet, gaz ve gözaltıdır.

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevlerinin 113’üncü gününe girdiğini hatırlatan Saçılık, sağlık durumlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

Nuriye ve Semih’in sağlık durumu çok kötü. Bir deri bir kemik kaldı arkadaşlarımız. Sosyal medyada aktroller adı verilen kitle Nuriye ve Semih yiyor diyorlar. Biz onlara şunu soruyoruz; madem yiyorlar siz neden cezaevinde Gülmen ve Özakça’nın resim çekme haklarını engelliyorsunuz? Onların görüntülerinin çıkmasını engelliyorsunuz? Sürekli bu tip yalanlarla insanları kandırmaya çalışıyorlar. Şunu bilsinler ki devrimciler hiçbir zaman sözünü yemez, bedenini yer, ömrünü yer ama sözünü yemez. Bunu siz 96’da 84’de gördünüz.

AYM’den Gülmen ve Özakça’ya ret

Anayasa Mahkemesi (AYM), açlık grevi eylemlerini 23 Mayıs’tan beri cezaevinde sürdüren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın tutukluğuna yapılan itirazı oy birliğiyle dün reddetmişti.

Gülmen halihazırda 44, Özakça ise 63 kiloya düşmüş durumda.

Ancak mahkemeye göre iki eğitimcinin ‘cezaevinde olması tehlike oluşturmuyor’.