Ana SayfaGüncel‘Örf ve adetler’ gereği yeri değiştirilmişti: Ordu’daki 3 kadın heykeline 3. kez saldırı

‘Örf ve adetler’ gereği yeri değiştirilmişti: Ordu’daki 3 kadın heykeline 3. kez saldırı

HABER MERKEZİ – Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 kadın heykeli 3. kez saldırıya uğradı, heykellerin ayakları kırıldı.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde şehrin yöresel türküsü ‘Tabya başında 3 kız yan yana’dan esinlenerek yapılan ve açık havada sergilenen daha önce de 2 kez tahrip edilen 3 kadın heykelinin bu kez ayakları kırıldı.

Taşbaşı Mahallesi’nde seyir terası konumundaki açık alana 11 yıl önce kaide yapılıp 3 kadın heykeli yerleştirildi.

Şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çeken heykeller daha önce başı gövdesinden ayrılarak tahrip edildi.

Heykeller, Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılıp tekrar aynı yere yerleştirildi.

Bu kez de ayakları kırılarak zarar verilen heykeller belediye ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırılarak onarılmaya götürüldü.

Heykellerin kırılmadan önceki hali

Heykellerin zarar görmemesi için caydırıcı amaçla koyulan güvenlik kamerasının da tahrip edildiği ve çalışmadığı kaydedildi.

Daha önce dönemin belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na katılan 8 heykeltıraş tarafından yapılan 12 heykel, kentin merkezinde cadde ve parklarda sergileniyordu.

Kadın heykeller sprey boyalarla tahrip edilince temizlenip tekrar bulundukları kaidelere yerleştirilmişti.

Heykellere ‘örf ve adet’ engeli

Ardından 12 heykelden kadın olan 5’i parklardan alınarak, Taşbaşı Kültür Merkezi bahçesine yerleştirildi.

Kadın heykellerinin yerinin değiştirilmesiyle tepki çeken Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Enver Yılmaz, “Bu heykellerden 5 tanesinin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle başka bir alana taşımayı planladık” açıklaması yapmıştı.