Ana SayfaÖzelÖzakça’nın kayınpederi: Benim damadımın da yeri belliydi, hukuk için kimin damadı olmak önemli?

Özakça’nın kayınpederi: Benim damadımın da yeri belliydi, hukuk için kimin damadı olmak önemli?

HABER MERKEZİ – 94 gündür Nuriye Gülmen ile birlikte açlık grevinde olan Semih Özakça’nın kayınpederi Nihat Özkan, ‘damat tahliyeleri’ne tepki gösterdi. Özkan, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Arınç’ın damadının ‘yeri belli olduğu’ gerekçesiyle 4 gün içinde tahliye edilmesi karşısında şu soruyu sordu: “Benim damadım Semih’in de yeri yurdu belliydi. 200 günü aşkındır Yüksel Caddesi’ndeydi. İşini istediği için tutuklandı. Üstelik 94 gündür işi, ekmeği ve adalet için açlık grevinde. Hukukun uygulanması için kimin damadı olmak önemli?”


Haber: Bekir Avcı


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemi 94’üncü günde devam ediyor.

Açlık grevindeki eğitimcilerin eylemlerinde kritik aşamaya gelinmiş durumda.

1996’daki ölüm oruçlarının 100’üncü günlerinde yaşanan ölümlere dikkat çeken Ankara Tabip Odası, Gülmen ve Özakça’nın “Ölüm riski” ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Gülmen ve Özakça ise hala cezaevinde. Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşmaları ise 31 Ekim’de.

Özakça’nın kayınpederi: Benim damadımın da yeri yurdu belliydi

Kendisi de 19 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın babası Nihat Özkan ise tutuklanan damadı ve Gülmen’in yargı sürecine tepkisini, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in 4 gün içinde tahliye edilmesine dikkat çekerek dile getirdi.

Arınç’ın, damadı Yeter’in ‘FETÖ’ ile ilişkisini kestikten sonra KHK ile ihraç edildiğini ve işsiz kaldığını hatırlattığı açıklamaya göndermede bulunan Özakça’nın kayınpederi “Damadım Semih de KHK ile işinden ekmeğinden edildi. İşini istediği için tutuklandı” hatırlatmasında bulundu.

Özakça’nın kayınpederi Özkan, Arınç’ın damadının ‘yeri belli’ denilerek tahliye edilmesi ile ilgili olarak ise “Benim damadım Semih’in de yeri yurdu belliydi” sözleriyle tepki gösterdi ve “Hukukun uygulanması için kimin damadı olmak önemli?” diye sordu.

Özakça’nın kayın pederinin ‘damat tahliyelerine’ tepkisini dile getirdiği ve hukuksuzluğa dikkat çektiği açıklaması şu şekilde:

Bülent Arınç’ın damadı “adresi belli” denilerek serbest bırakıldı. Benim damadım Semih’in de yeri yurdu belliydi. 200 günü aşkındır Yüksel Caddesi’ndeydi. Damadım Semih de KHK ile işinden ekmeğinden edildi. Semih’in de dernek başkanlıkları vb. işleri yoktu. İşini istediği için tutuklandı. Üstelik 94 gündür işi, ekmeği ve adalet için açlık grevinde. Hukukun uygulanması için kimin damadı olmak önemli? Ben de hukukun uygulanmasını istiyorum. İşlerine iade edilmesini ve özgürlüklerini talep ediyorum.

Ne olmuştu?

İlkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından ‘uyku apnesi var’ denilerek tahliye edilmişti.

Yine ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklanan eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter de 4 günlük tutukluluğun ardından ‘sabit ikametgahı olması’ gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde ‘adli kontrol şartı’ ile tahliye edilmişti.

TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç ise damadı Ekrem Yeter’in serbest bırakılmasına ilişkin açıklamasında, damadının cemaatle ‘sempati düzeyindeki yakınlığı’ olduğunu ancak bunun 17-25 Aralık’ta son bulduğunu söylemişti.

Damadının KHK ile ihraç edildiğini ve işsiz kaldığını da söyleyen Arınç, tahliye ile ilgili olarak da “Damadım olduğu için değil, hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır” yorumunda bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Britanyalılardan Theresa May'in 'muhafazakar koalisyonu'na 600.000 imzalı tepki: İstifa et
Sonraki Haber
BİR ETKİNLİK | Neo-Beat Hector Yaza Giriş Buluşması