Ana SayfaGüncelÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin’in duruşması ertelendi

ÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin’in duruşması ertelendi

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katıldıkları için yargılanan RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci Ahmet Nesin’in duruşması 26 Aralık’a ertelendi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları için “Örgüt propagandası” yaptıkları gerekçesiyle yargılanan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci-yazar Ahmet Nesin’in duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı ile avukatları katılırken, Ahmet Nesin katılmadı.

Uluslararası örgütler ile insan hakları örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda gazetecinin katıldığı duruşmada, yer olmadığı gerekçesi ile çok sayıda kişi salona alınmadı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, RSF Türkiye Temsilcisi Önderoğlu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından hazırlanan Türkiye raporunu mahkeme heyetine sundu.

Avukatların savunması ile devam eden duruşmada, Avukat Efkan Bolaç, müvekkili Ahmet Nesin’in yurt dışındaki adresini mahkeme heyetine bildirdi.

Son olarak mahkeme heyeti, Nesin hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesine, bildirilen yurt dışı adresine savunmasının alınması için talimat yazılmasına karar vererek, duruşmayı 26 Aralık gününe erteledi.