Ana SayfaÇeviriPeygamber olduğunu iddia eden pedofil, 6 çocuğa sistematik cinsel istismarda bulundu

Peygamber olduğunu iddia eden pedofil, 6 çocuğa sistematik cinsel istismarda bulundu

HABER MERKEZİ – Pensilvanya’da peygamber olduğunu iddia eden Lee Kaplan, Amish* bir çifti ‘Allah istediği için çocuklarını ona eş olarak hediye etmeleri’ gerektiğini öne sürerek 6 çocuğa sistematik cinsel istismarda bulundu. Saldırgan, cuma günü görülen davada savunma yapmadı.


Çeviri: EZGİ GÜL


Pensilvanya’da 52 yaşındaki Lee Kaplan, Amish* Savilla ve Daniel Stoltzfus çiftini “kendisi peygamber olduğu için Tanrı’nın rızası için çocuklarını onlara ‘hediye etmeleri’ gerektiğine” ikna ederek altı kız çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl haziranda evine yapılan bir baskında kız çocuklarını ‘hapsettiği’ anlaşılan Kaplan cuma günü görülen davada savunma yapmadı, cinsel istismara maruz bırakılan çocukların ailesine ise Kaplan’ın davası sonuçlandıktan sonra ceza verilecek.

‘Bana peygamber diye seslenin’

Lee Kaplan isimli peygamber olduğunu iddia eden pedofil saldırgan, Amish çiftin dokuz çocuğundan altısına cinsel istismarda bulundu.

Independent’ın haberine göre, Kaplan’ın Amish çiftin hamile kaldığı sırada 14 yaşında olan kız çocuğundan, iki adet çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Kendisine Lord (Peygamber) anlamına gelen ‘lave’ diye seslenilmesini isteyen saldırgan, kız çocuklarını beş sene boyunca neredeyse tamamen kapalı bir alanda alıkoydu.

Kız çocukları okula gönderilmedi, kendi yaşıtlarıyla konuşturulmadı çünkü Kaplan çocukların ailesine ‘diğer çocukların şeytan ruhlu olduğunu’ söyledi.

Çocukların üçü Lyme hastalığı (kenelerin ısırması ile insana geçen bakterinin yol açtığı bir hastalık) olduğu tespit edilmişti.

Çocuklar, geçtiğimiz yıl Haziran’da Kaplan’ın tutuklanmasının ardından otoritelerin temel sağlık hizmeti vermesini kabul etmemişti.

“Çocuklarınızı bana ‘hediye’ etmeniz Tanrı’nın isteği”

Kaplan 2002’de çift ile tanıştığında Daniel ve Savilla Amish kültürüne göre yaşıyor ve ekonomik sıkıntı çekiyordu. Saldırgan aileye para ve ‘ruhani destek’ vererek çifti manipüle etti.

Lee Kaplan, çocukların ebeveynlerine istismarın ‘kendisiyle rüyalarında konuşan Tanrı’nın isteği’ olduğuna inandırdı.

Davanın jüri üyelerinden biri, “ailenin tamamının beyninin yıkanmış olduğunu, tek söylediklerinin Kaplan’ın liderliği, peygamberliği ve ‘eş’liği” olduğunu söyledi.

Saldırganı hala savunan aile ceza alacak

Tecavüz ve cinsel istismar suçları üzerinden 17 farklı davadan yargılanan Kaplan, cuma günü gerçekleştirilen duruşmada  konuşmayı reddetti, dava devam ediyor.

Mahkemede istismar açığa çıkmış olmasına rağmen ‘Lee’nin Tanrı’nın yolunu izlediğini biliyoruz. O aslında kızlarımızı karanlıktan kurtarıp doğru yolu göstermeye çalışıyordu’ diyen istismar ortağı çift de Kaplan’ın davasının bitmesinin ardından ceza alacak.


Amish*: ABD’nin Pensilvanya ve Ortabatı eyaletlerinde (ve Kanada’da) yaygın olan tutucu bir Hristiyan mezhebidir.