Ana SayfaDünyaProtestoların hedefinde: Trump’ın seyahat yasağı yürürlüğe girdi

Protestoların hedefinde: Trump’ın seyahat yasağı yürürlüğe girdi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni seyahat yasağı düzenlemesi Perşembe günü yürürlüğe girdi. Nüfusunun büyük bir kısmı müslüman olan 6 ülkeye getirilen ‘vize kısıtlaması’ Amerikalılar tarafından protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan 6 ülkeye yönelik uygulanmak üzere hazırladığı seyahat yasağının ‘kısmen uygulanmasına’ izin verdiği açıklanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Bu çerçevede İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’den vize başvuranların Amerika’ya kabul edilebilmesi için aile veya iş bağları bulunması gerekiyor.

Vize başvurusu yapacak olan kişilerde ABD’de en az bir ‘birinci dereceden akrabası’ olduğunu kanıtlaması şartı aranacak. Birinci dereceden akraba kapsamına ise ebeveynler, eşler, çocuklar ve kardeşler giriyor.

Protestolar

Öte yandan Trump’ın bu uygulamasını büyük bir kısmı müslüman olan ülkelere karşı ksenofobik (yabancılardan nefret eden) bir hareket olarak nitelendiren Amerikalılar protesto yürüyüşleri düzenledi.

Aktivist Omar Jadwat, yeni düzenlemelerin mültecileri sıkıntıya sokacağı görüşünde:

Hazırlanan aporlar hükümetin tek taraflı olarak kısıtlamaları genişletebileceğini gösteriyor. Örneğin, hükümetin kendi isteğine bağlı olarak ailesel ilişkilerin bir kısmını kabul etmemesi endişe verici.

Protesto gösterileri ise Reuters objektifine şöyle yansıdı:


Karınca Dış Haberler