Ana SayfaÇeviriRoger Waters: ‘Trump kleptokrasinin baş sahtekarı’

Roger Waters: ‘Trump kleptokrasinin baş sahtekarı’

HABER MERKEZİ – Roger Waters, cuma günü yayınlanan stüdyo albümü ‘Is This the Life We Really Want’ın açılış şarkısına Amerika devlet başkanı Donald Trump’ın ‘kendisi hariç kimseyi umursamadığını gösteren’ ses kaydını koydu. Billboard’a konuşan Waters, Trump için ‘Kleptokrasinin baş sahtekarı, asla bir daha kazanamaz’ dedi.

Çeviri-Haber: EZGİ GÜL


Efsanevi rock grubu Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters, 25 yıl sonra 12 şarkılık ilk solo albümü olan ‘Is This the Life We Really Want’ı yayınladı.

Cuma günü yayınlanan albümün giriş şarkısında Waters, Amerika devlet başkanı Donald Trump’ın seçildikten sonra CNN’e verdiği bir röportajda geçen ve ‘kendisi hariç kimseyi umursamadığını gösteren’ ses kaydının bir parçasını koydu.

[irp posts=”37642″ name=”🎵 | Yeni Roger Waters albümü yayınlandı”]

Trump ses kaydında “I mean it’s story after story after story is bad. I won. I won. And the other thing, chaos because zero chaos. We are running — this is a fine-tuned machine” (Yani bu hikaye, ardından hikaye, ardından hikaye olayı kötü. Ben kazandım. Ben kazandım. Diğer bir şey, kaos çünkü sıfır kaos. Biz bu makineyi yürüteceğiz) diyor.

Waters albümün yayınlanmasının ardından Billboard’a verdiği röportajda Trump’ı ‘kleptokrasi’nin baş sahtekarı’ olarak nitelendirdi ve bu sözlerinin ‘kendisi hariç kimseyi umursamadığına, tek derdinin para ve kazanmak olduğuna’ kanıt teşkil ettiğine değindi.

Roger Waters  “Trump’ın Amerika’yı tekrar harika yapacağına, işlerini geri alacaklarına inanan insanlar bugün ya da yarın bunun Trump’ın üzerlerinde kurduğu bir güven oyunu olduğunu, aslında umurunda olmadıklarını anlayacaklar. Trump kendisi hariç kimseyi umursamıyor. Bu onun için bir oyun” dedi.

“Bence insanlar anlamaya başlıyor ” da diyor Waters, Trump’ın destekçilerini kastederek.

‘Bize yardım edeceğini sanmıştık’ diye isyan ediyorlar, onun kimseye yardım ettiği yok. Tek yaptığı şey şirket gelir vergilerini yüzde otuz beşten on beşe düşürmek. Eminim ki ‘E hani bize yardım ediyordun’ diyorlardır.

Waters, Trump’ın ‘ikinci bir seçimi asla kazanamayacağına emin olduğunu’ da söyledi.

73 yaşındaki Rogar Waters Amerika Birleşik Devletleri başkanı ve hükümeti geçtiğimiz aylarda da canlı performanslarında ve röportajlarda eleştirmiş, geçen yıl Trump’ı Nazi diktatörü Adolf Hitler’e benzetmişti.