Ana SayfaDünyaRusya: Suriye’de ABD ile işbirliğini kestik, misilleme yapacağız

Rusya: Suriye’de ABD ile işbirliğini kestik, misilleme yapacağız

HABER MERKEZİ – ABD’nin Rakka dolaylarında Suriye’ye ait bir savaş uçağını vurması sonrası Rusya tarafından yapılan açıklamada bu hamlenin “ABD’nin terörü desteklediğinin kanıtı olduğu” ileri sürüldü. Açıklamada Suriye’de ABD’yle işbirliğinin askıya alındığı ve misilleme yapılacağı da belirtildi.

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye Ordusu’na ait savaş uçağını düşürmesinin ardından “Bu hareket Washington’ın terörü desteklediğini kanıtlıyor” açıklaması yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Suriye’de ABD ile yapılan işbirliğinin de 19 Haziran’dan itibaren bitirileceği ve misilleme yapılacağı belirtildi.

Bugün yapılan açıklamada Rusya, “Suriye’nin Rusya’nın hava sahasını kontrol ettiği bölgeleri üzerinde uçan her cismin hedef olarak kabul edileceğini ve vurulacağını” da söyledi.

Dışişleri Bakanı Sergei Ryabkov ise “19 Haziran’da Amerika’nın gerçekleştirdiği hava saldırısının şüpheli olduğunu ve bu tarz eylemlere devam etmesi halinde Rusya’nın misilleme yapacağını” söyledi.

Ryabkov, Amerika’nın Rusya’ya haber verdiği iddialarını da yalanladı.

Ne olmuştu?

ABD, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada, uçağın, Tabka ilçesinin güneyinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın alanlarını bombaladığı gerekçesiyle vurulduğu belirtilmişti.

Suriye ordusu ise uçağın düşürüldüğünü doğrulamış ancak Rakka’da DSG’yi değil IŞİD’i hedef aldığını savunmuştu.

Ayrıca ABD ordusu, Suriye uçağını düşürmeden önce Rusya’ya bilgi verdiğini de duyurmuştu.


Karınca Dış Haberler