Ana SayfaGüncelSinemada John Berger

Sinemada John Berger

HABER MERKEZİ – Arter, Başka Sinema ve Pera Müzesi iş birliğiyle Sinemada John Berger programı düzenleniyor. Yazar, ressam ve eleştirmen John Berger’i beyazperdeye taşıyacak olan program, 9-11 Haziran tarihleri arasında Pera Müzesi’nde gerçekleşecek ve gösterimler ücretsiz olacak.

Britanyalı yazar, ressam ve eleştirmen John Berger, Sinemada John Berger programıyla beyazperdede olacak.

Sinemada John Berger programının temelini ise Arter’de düzenlenen Görme Biçimleri sergisi kapsamında sergiye de adına veren BBC’nin dört bölümlük belgeseli Ways of Seeing (Görme Biçimleri) oluşturuyor.

“Quincy’de Dört Mevsim”den “Taşkafa”ya

Programda Berger’in yakın arkadaşı Tilda Swinton’ın öncülüğünde çekilen Quincy’de Dört Mevsim, dört kısa filmle usta yazarın gündelik yaşamına tanıklık ediyor.

Yine Berger’in uzun süre iş birliği yaptığı Timothy Neat’le birlikte kendi kısa hikayesinden uyarladığı Play Me Something de gizemli bir yabancının anlattığı bir hikayeye odaklanıyor.

Metinlerini yazıp seslendirdiği Taşkafa belgeseli ise İstanbul´un sokak köpekleri ve şehrin köpeklerle bağı aracılığıyla hafıza ve aidiyet biçimlerini ele alıyor.

Arter, Başka Sinema ve Pera Müzesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Sinemada John Berger programı, 9-11 Haziran tarihleri arasında Pera Müzesi’nde ücretsiz gösterilecek.

Quincy’de Dört Mevsim’den bir kare

Program

9 Haziran Cuma

18.00 Taşkafa: Bir Sokak Hikayesi / Taşkafa: Stories from the Street (62′)

20.00 Quincy’de Dört Mevsim ve Dört Ayrıcalıklı John Berger Portresi / The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger (90′)

10 Haziran Cumartesi

13.30 Görme Biçimleri / Ways of Seeing 1-2 (60′)

15.00 Görme Biçimleri / Ways of Seeing 3-4 (60′)

16.30 Bana Bir Şeyler Çal / Play Me Something (72′)

18.00 Quincy’de Dört Mevsim ve Dört Ayrıcalıklı John Berger Portresi / The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger (90′)

11 Haziran Pazar

13.30 Görme Biçimleri / Ways of Seeing 1-2 (60′)

15.00 Görme Biçimleri / Ways of Seeing 3-4 (60′)

16.30 Bana Bir Şeyler Çal / Play Me Something (72′)

18.00 Taşkafa: Bir Sokak Hikayesi / Taşkafa: Stories from the Street (62′)


Ayrıca program ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN bakabilirsiniz.