Ana SayfaGüncelŞırnak’ta kadın tutuklular: Kamerasız odada fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldık

Şırnak’ta kadın tutuklular: Kamerasız odada fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldık

HABER MERKEZİ – Şırnak T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan kadınlar, hastaneye götürülen 2 arkadaşlarının kameranın olmadığı bir odada sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığını belirtti.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan kadın tutuklular cezaevinde sık sık hak ihlalleriyle karşılaştıklarını özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu ihlallerin arttığını anlattı.

dihaber’de yer alan habere göre yaşadıkları ihlalleri yazdıkları mektupla anlatan kadınlar, yaklaşık iki hafta önce ameliyat için hastaneye götürülen iki arkadaşlarının kameranın olmadığı bir odada sözlü ve fiziki şiddete maruz bırakıldığını ifade etti.

Kadınlar bu olayla ilgili yaptıkları suç duyurusunun da ret edildiğini belirtti.

Aylık hakları olan açık görüşlerini artık 2 ayda bir yapabildiklerini ifade eden tutuklular, haftalık olan telefon haklarını 15 günde bir yapabildiklerine dikkat çekti.

‘Provokasyonun zemini hazırlanıyor’

Birçok arkadaşlarının son dönemlerde sürgün edildiğini ifade eden mahpuslar, kargo yoluyla gelen eşyalarının da aylarca depolarda bekletildiğini kaydetti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası üzerindeki baskı ve ihlallerin arttığına işaret eden tutuklular, kendilerinin bulunduğu bazı odaların boşaltıldığını, bu koğuşlara yerleştirilen adli, itirafçı ve FETÖ tutukluları ile olası bir provokasyonun zeminin hazırlandığına vurgu yaptı.

Tutuklular maruz bırakıldıkları şiddet ve hak ihlallerine dair cezaevi yönetimi ile görüşmek istediklerini ancak yöneticilerin kendilerine dönmediğini, yazdıkları dilekçelerin ise okunmadan çöpe atıldığını ifade etti.