Ana SayfaGüncelŞırnak’ta sağlam raporlu evler için yeniden yıkım kararı

Şırnak’ta sağlam raporlu evler için yeniden yıkım kararı

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta yasakların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘sağlam raporu’ verilen evlerin yeniden yıkımına karar verildi.

Şırnak’ta 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 8 ay devam eden sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki yıkım sürüyor.

Yeşilyurt, Bahçelievler, Gazipaşa ile Dicle mahallelerinde daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekiplerin ‘sağlam raporu’ verdiği evler hakkında yeniden yıkım kararı verildi.

10 gün önce 300’ü aşkın evi tek tek gezen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekipler, polis ve belediye zabıtaları, ailelerin evleri biran önce boşaltmasını istedi.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından birçok aile evlerini boşlatıp başka yerlere yerleşmek zorunda kalırken, evlerini boşlatmak istemeyen aileler ise duruma tepkili.

Evleri boşaltın talimatı

dihaber’de yer alan habere göre neredeyse tamamen yıkılan Bahçelievler Mahallesi’nde sağlam kalan 5 evden birisinde yaşayan Barkın ailesine de evlerinin boşlatılması talimatı verildi.

Yaklaşık 8 aydır 5 çocuğu ve eşi ile onardıkları evde kalan Zeliha Barkın, Ramazan Ayı’nın başlarında yıkım ekiplerinin yeniden evlerini boşatmaları için geldiğini aktardı.

Evlerinden çıktıkları halde gidecek yerlerinin bulunmadığını ifade eden Barkın, Bakanlığa bağlı ekiplerin kendilerine “Nereye gideceğiniz bizi ilgilendirmez, bizim sorunumuz değil” dediğini aktardı.

Maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Barkın, şu çağrıda bulundu:

Çocuklarımın hepsi küçük. Nereye gideriz bilmiyoruz ama bizi çıkarmaya niyetliler. Bundan dolayı yerleşebileceğimiz bir yer için yurtsever halkımız bize sahip çıkmalı ve destek olmalı.