Ana SayfaGüncelSoylu açlık grevindeki eğitimcilere verilen ilanlı destekten ‘rahatsız’: Neye imza attığınızın farkında mısınız?

Soylu açlık grevindeki eğitimcilere verilen ilanlı destekten ‘rahatsız’: Neye imza attığınızın farkında mısınız?

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aralarında birçok tanınmış ismin bulunduğu 111 kişinin, işlerine iade talebiyle 111 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yayımladıkları gazete ilanına sert tepki gösterdi. Soylu, imzacı 111 isme “Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?” diye sordu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 111. gününde.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aralarında Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ferzan Özpetek, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Selçuk Yöntem, Sıla Gençoğlu, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da bulunduğu 111 isimin 111 gündür açlık grevinde olan eğitimciler için yayımladığı açıklamaya sert tepki göstererek, imzacıları hedef gösterdi.

Ayrıca Soylu, bu ilanı yayımlayam Hürriyet, Cumhuriyet, Evrensel ve BirGün gazetelerini de üstü kapalı olarak “Peki terör örgütlerine cesaret vermek için bu ilanı yayınlayanlar?” sözleriyle gözdağı verdi.

Bakan Soylu’nun Twitter adresinden yaptığı açıklamada, ilanın “DHKP-C üyesi iki terör örgütü mensubuna hamilik olduğunu” savundu ve şöyle dedi:

Bugün bir takım gazetelerde DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan, bu örgütün mensupları için, gerçekleri saptırarak ilan verenler.

Başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz, savcılara ve hakimlere de güvenmiyorsunuz.

Ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz!

Hepimizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanlar…

Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?

Peki terör örgütlerine cesaret vermek için bu ilanı yayınlayanlar?

111 isimden ‘Devlete adım at çağrısı’

111 isim, 111 gündür açlık grevinde olan eğitimciler için Hürriyet, Evrensel, Cumhuriyet ve BirGün gazetelerinde bir ilan vererek yayımladıkları açıklamada şunları kaydetmişti:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan yalnızca ikisi.

İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar 111 gündür açlar.

Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz.

Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.

  111 gündür açlık grevindeki eğitimciler için 111 isimden açıklama: Devlet adım atsın
Previous post
Rusya'da metro istasyonu bale sahnesine dönüştürüldü
Next post
Avrupa Komisyonu'ndan Google'a rekor ceza: Adil rekabete engel oluyor