Ana SayfaGüncelİstanbul Kent Savunması, Surlularla ‘Yeryüzü Sofrası’nda: ‘Yıkıma karşı dayanışmayı büyütelim’

İstanbul Kent Savunması, Surlularla ‘Yeryüzü Sofrası’nda: ‘Yıkıma karşı dayanışmayı büyütelim’

HABER MERKEZİ – İstanbul Kent Savunması, iki mahallesi yıkım kıskacındaki Surlularla dayanışmak amacıyla düzenlenen ‘Yeryüzü Sofrası’na katıldı. Kent Savunması üyeleri yıkıma karşı Sur halkının direnişini dayanışmayla büyütme çağrısı yaptı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde “kentsel dönüşüm” adı altında başlatılan yıkıma karşı mücadele den Alipaşa ve Lalebeylilerle dayanışmak amacıyla iftar saatinde ‘Yeryüzü Sofraları’ kurulmaya devam ediyor.

‘Yeryüzü Sofrası’na bugün yıkıma karşı Surlularla dayanışmak amacıyla kente gelen İstanbul Kent Savunması üyeleri de katıldı.

Evrensel’de yer alan habere göre gün içerisinde İHD, DTK, TMMOB gibi bir çok sivil toplum ve meslek örgütüyle görüşmeler gerçekleştiren Kent Savunması,  ‘Yeryüzü Sofrası’nda yaptığı açıklamada yıkım kararı verilen Alipaşa ve Lalebey halkının yanında olduklarını vurguladı.

Açıklamada Sur ilçesinde riskli yapı oranının yüzde 6,04 olmasına rağmen tamamının yıkım kapsamına alınmasının, yıkım kararlarının bilimsellikten uzak, rant amaçlı bir yaklaşımla yapıldığı ifade edildi.

Elektrik ve su kesintilerine rağmen mahallelilerin devam eden direnişine de değinen İstanbul Kent Savunması, halkın direnişinin dayanışmayla büyüyeceğinin altını çizdi.

  'Sur'da dayanışmacı bir sosyal yaşam ağı var, yıkımla bu hedef alınıyor'