Ana SayfaDünyaTabkalı kadınlardan Rakkalı kadınlara: ‘Size biçilen siyahlardan kurtulun, yaşamın renklerini kuşanın’

Tabkalı kadınlardan Rakkalı kadınlara: ‘Size biçilen siyahlardan kurtulun, yaşamın renklerini kuşanın’

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri’nin Tabka’yı IŞİD’den kurtarması sonrası ‘karanlıktan aydınlığa kavuştuklarını’ söyleyen kadınlar, Rakkalı hemcinslerine seslenerek “Kendilerine biçilen siyahlardan kurtulsunlar. Esirliğin zincirini kırsınlar artık” diyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon sürüyor.

Operasyonun 21 Mart’ta başlatılan Tabka ayağı Mayıs ayında tamamlanmış, kent IŞİD’den kurtarılmıştı.

Bugün ise Rakka kent merkezine yönelik ‘Büyük Savaş’ın başladığı duyuruldu.

Tabkalı kadınlardan Rakkalı kadınlara çağrı

5 yıllık IŞİD esaretinden kurtulan Tabkalı kadınlar ise Rakka’daki hemcinslerine çağrı yapıyor.

Gazete Şûjin’e konuşan Fatma Eli, ‘ne anlatırsa anlatsın IŞİD zulmünün yanında eksik kalacağını’ söylüyor.

IŞİD’den insanlık dışı her türlü muameleyi gördüklerini söyleyen Fatma Eli, Rakkalı kadınlara şöyle sesleniyor:

Acımızın tarifi yok. Fakat DSG bizleri özgürleştirdikten sonra karanlıktan aydınlığa kavuştuk. Beş yıl aradan sonra yeniden mutluluğu yaşıyoruz. Buradan tüm Rakkalı kadınlara sesleniyorum, kendilerine biçilen siyahlardan kurtulsunlar ve yaşamın renklerini kuşansınlar.

“Siyah çarşaflarımızı atarak özgürlüğü hissettik”

Ailesi Rakka’da IŞİD’in elinde olduğu için ismini vermeyen bir kadın da özgürlüğün getirdiği mutluluğu, “Hafızalara kazınan bir süreç geçirdik. Halen özgür olduğumuza inanamıyoruz” sözleri ile dile getiriyor:

Ama hiçbir zaman umudumu yitirmedim ve bir gün DSG’nin bizi kurtaracağına inandım. Kurtulduğumuz zaman siyah çarşaflarımızı atarak özgürlüğü hissettik. Şimdi yürüdüğüm sokaklarda kendi savaşçılarımızı görüyorum ve onları içten kucaklıyorum.

“Esirliğin zincirlerini kırsınlar artık”

Tabka özgürleştikten sonra şehrin yeniden inşa edilmesi için kurulan meclislere dahil olan Asiya Hemude ise mutluluğunu şu sözlerle ifade ediyor:

Şehrimizin yeniden inşa edilmeye ihtiyacı var. Tabka Sivil Meclisine bu yüzden dahil olmak istedim. Mutluluğumu sözlere dökemiyorum. Eskiden evden çıkamayan bir kadındım. Buradan tüm Tebqa kadınlarına sesleniyorum, her alandaki çalışmalara katılsınlar, esirliğin zincirlerini kırsınlar artık.