Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Tahrik oldum’ deyip minibüste kadına saldıran erkek tutuklandı

‘Tahrik oldum’ deyip minibüste kadına saldıran erkek tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bindiği minibüste “Ramazan’da mini etek giydiği” gerekçesiyle Melisa Sağlam’a saldırdığı için iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Ercan Kızılateş savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

İstanbul Pendik’te 21 yaşındaki Melisa Sağlam 14 Haziran Çarşamba günü bindiği minibüste “Ramazan’da mini etek giydiği” gerekçesiyle Ercan Kızılateş isimli erkek tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılmıştı.

Melisa Sağlam’ı darp eden saldırgan, gözaltına alınmış ancak ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Dün başsavcılık talimatıyla yeniden gözaltına alınan Kızılateş bugün “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret”, “inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “kasten yaralama” gerekçesiyle tutuklamaya sevk edildi.

Ancak mahkeme Kızılateş’i tutuksuz yargılamak üzere bir kez daha serbest bıraktı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, tutuklama talebiyle Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen saldırganın serbest bırakılmasına itirazda bulundu.

İtiraz üzerine 6. Sulh Ceza Hakimliği, Kızılateş’in “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” , “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından tutuklamasına karar vererek cezaevine gönderdi.

“Tahrik oldum” deyip serbest bırakılmıştı

Ercan Kızılateş verdiği ilk ifadesinde kendini ‘tahrik oldum’ diyerek savunmuştu.

“Bayan mini etek giyiyordu ben de niyetli olduğum için onu uyardım” diyen Kızılateş, “‘Arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış’ dedim” ifadelerini kullanmıştı.

“Kadınların bu şekilde giyinmesinin nefsini tahrik ettiğini” söyleyen Kızılateş ayrıca Melisa Sağlam’dan da şikayetçi olmuştu.

Previous post
Almanya'da iki salondan daha ret: 'Erdoğan'a ayıracak yerimiz yok'
Next post
CHP heyeti Sur'da: 'Sistemli bir asimilasyon politikası yürütülüyor'