Ana SayfaGüncelTutuklu DBP İl Eşbaşkanı Fidanboy ile mühendis Abalay açlık grevinde

Tutuklu DBP İl Eşbaşkanı Fidanboy ile mühendis Abalay açlık grevinde

HABER MERKEZİ – DBP Kars İl Eşbaşkanı Önder Fidanboy tutuklu bulunduğu Elazığ Cezaevi’nde hak ihlallerini protesto etmek için süresiz açlık grevine başladı. Öte yandan Makine Mühendisi Olcay Abalay, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ndeki kötü muamelenin sonlandırılması için 8 gündür açlık grevinde.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars İl Eşbaşkanı Önder Fidanboy, 24 Aralık 2016 tarihinde “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanarak Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Tutuklu bulunan Önder Fidanboy, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini protesto etmek için süresiz açlık grevine başladı.

Fidanboy’un avukatı, bugün itibariyle müvekkilinin eylemini koşullar düzelene kadar sürdüreceğini aktardı.

Tutuklu mühendis açlık grevinde

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyesi Mühendis Olcay Abalay, 17 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Silivri 6 No’lu L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Olcay Abalay, cezaevi koşullarının düzeltilmesi ve kötü muamelenin sonlandırılması için süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Halkın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklamaya göre Abalay eyleminin 8. gününde.

Abalay’ı 7 Haziran’da ziyarete giden kardeşi ile avukatlarının verdiği bilgiye göre, cezaevinde OHAL uygulamalarını protesto ettiği için geçen hafta önce ters kelepçeli ve ayakları bağlı olarak süngerli odaya atıldı ardından tek kişilik hücrelere konularak mektup ve faks iletişimi kesildi.

Abalay’ın kardeşi ayrıca, yaklaşık bir ay önce cezaevi kasasına yatırdığı paranın Abalay’a verilmediğini, keyfi olarak bekletildiğini ve hesabına geçirilmediğini söyledi.