Ana SayfaDünyaUkrayna’da bombalı suikast: Askeri istihbarat çalışanı hayatını kaybetti

Ukrayna’da bombalı suikast: Askeri istihbarat çalışanı hayatını kaybetti

ukrayna

HABER MERKEZİ – Ukrayna’nın başkentinde sabah saatlerinde içine bomba yerleştirilen bir araç hareket halindeyken patlaması sonucu askeri istihbarat çalışanı yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sabah saatlerinde, içine patlayıcı yerleştirilen hareket halindeki bir araçta gerçekleşen patlamada üst düzey askeri istihbarat çalışanı hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘patlamada Savunma Bakanlığı Merkezi İstihbarat Departmanı’nda çalışan Albay Maksim Shapoval öldürüldü’ denildi.

Patlamayı ‘terör eylemi’ olarak nitelendiren Savunma Bakanlığı, henüz patlamanın arkasında kimin olduğuna dair bir açıklamada bulunmadı.

‘Planlı bir terör eylemi’

Yerel basına konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Artem Shevchenko, ‘işlenen suçun ayrıntıları, olayın planlı bir terör eylemi olduğunu gösteriyor’ dedi.

Ukraynalı Pravda gazetesi, güvenlik güçlerinden yapılan eski açıklamalara dayandırdığı haberde, Shapoval’ın eskiden özel kuvvetler birimlerinden birinin başında olduğunu yazdı.

Ukrayna’nın doğusunda 2014 yılında Rus yanlısı ayrılıkçı gruplarla çatışmanın patlak vermesinden bu yana, çatışma bölgesi dışında kalan bölgeler de dahil olmak üzere bombalı saldırılar artış gösteriyordu.

Habere göre, 10 bin kişinin öldürüldüğü çatışmalarda bugün hayatını kaybeden Shapoval’ın birimi de savaşıyordu.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Sur'un ardından Danıştay, Silopi'de de yıkımı onayladı
Next post
Yüksek mahkeme: Srebrenitsa Katliamı'nda Hollanda hükümeti ve askerleri kısmen suçlu