Ana SayfaÇalışma YaşamıUludağ Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilenlere OHAL süresince yüksek lisans engeli

Uludağ Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilenlere OHAL süresince yüksek lisans engeli

HABER MERKEZİ – Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun, KHK’ler ile ihraç edilen kamu görevlilerinin OHAL devam ettiği sürece üniversite enstitülerine öğrenci olarak kabul edilmemesini kararlaştırdığı ortaya çıktı.


Haber: Altan Sancar


Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Lisansüstü Başvuru Koşulları’nda yer alan maddede üniversitenin Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlarının OHAL süresince öğrenci olarak kabul etmeyeceğine ilişkin senato kararına yer verildi.

19-23 Haziran tarihleri arasında başvuru alacak olan Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, internet sayfasından yayınladığı başvuru koşulları arasında yer verdiği not ile OHAL kapsamında ihraç edilen memurlara OHAL devam ettiği sürece kapıları kapattı.

Enstitü sayfasında yer alan notta şu ifadelere yer verildi:

Üniversitemiz Senatosunun 02.02.2017 tarihli toplantısında alınan karar gereği olağanüstü hal döneminde yayınlanan KHK’lar uyarınca kamu görevinden çıkarılan kişilerin olağanüstü hal süresince Üniversitemiz Enstitülerine öğrenci olarak kabul edilmeyeceklerdir.

Kararın 07 Ocak 2017 değiştirilen Uludağ Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ardından alındığı ve uygulamaya başlandığı öğrenildi.

20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL ile beraber yayınlanan KHK’ler ile 100 binin üzerinde kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edilmişti.