Ana SayfaGüncel‘Yaylalara çıkmayı kolaylaştırıyordu’: Kayyum köprüyü yıktırdı

‘Yaylalara çıkmayı kolaylaştırıyordu’: Kayyum köprüyü yıktırdı

HABER MERKEZİ – Van’ın Çatak ilçesinde Çatak Çayı’nın geçtiği Körüklü Vadisi’nde yapılan köprü Çatak Belediyesi’ne atanan kayyum İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül tarafından yıktırıldı. Akgül, köprünün yıkılmasına gerekçe olarak ‘PKK’lilerin isteği üzerine’ yapıldığını öne sürdü. Ancak köprünün yaylalara çıkan halkın rahat bir biçimde karşıya geçebilmesi için yapıldığı biliniyor.

Van’ın Çatak ilçesine 13 kilometre uzaklıkta yer alan Körüklü Vadisi’nde DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl yapımı tamamlanan demir köprü, Çatak Belediyesi’ne atanan kayyumun talimatı ile ‘Orada vatandaşımız yaşamıyor’ denilerek yıkıldı.

Çatak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, iş makineleri ile köprüden sökerek elde ettikleri malzemelerle ilçe merkezindeki 3 köprüyü yenileyeceklerini ileri sürdü.

Yıkım esnasında açıklama yapan Akgül, köprünün boşaltılmış eski bir yerleşim yeri ile bağlantısı olduğunu söylerken köprünün yıkılmasına gerekçe olarak ise ‘PKK’lilerin isteği üzerine’ yapıldığını öne sürdü.

Duvar’dan Vecdi Erbay’ın haberine göre ise köprünün, geçen yıl ‘yaylalara çıkan halkın rahat bir biçimde karşıya geçebilmesi için’ DBP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı ve köylülerin ulaşımını oldukça kolaylaştırdı.

DBP’li belediye tarafından boyanan köprü korkuluğunda gökkuşağının renklerine yer verilmişti.

Yine Erbay’ın haberine göre Kayyum Akgül tarafından yeniden boyatılan korkulukta, sadece kırmızı ile beyaz renklere yer verilmiş ve boyanan köprünün bazı bölümlerine Türk bayrakları çizilmişti.

Akgül, yapılan değişikliği “İlçe merkezindeki köprülerin paslanmış ve çirkin görüntüsünü yenileyerek, değiştirdik” şeklinde açıklamıştı. Ancak bazı medya kuruluşları haberi korkuluktaki “sarı, kırmızı ve yeşil” renklerden dolayı yeniden boyandığı yönünde servis etmişti.