Ana SayfaGüncelYıldırım’a göre Kılıçdaroğlu ‘yorulmuş’: ‘Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı’

Yıldırım’a göre Kılıçdaroğlu ‘yorulmuş’: ‘Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için zihinsel ve bedensel yorgunluğu var. Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Yürüyüşü bırakması lazım. Bize lazım Kılıçdaroğlu. Yollarda kendisini heder etmesine gönlümüz razı olmaz” dedi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun kendisine gönderdiği mektubun ise açlık grevindeki akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuyla ilgili olduğunu açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan ziyaretinin dönüşü uçakta ziyareti takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a düzenlediği ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin konuşan Yıdırım, “Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için zihinsel ve bedensel yorgunluğu var. Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı” dedi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, “İaşe alımlarıyla ilgili yeni bir sistem devreye girecek. Böylece, kalitesi sıkıntılı olan malların girmesini önlemiş olacağız” dedi.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili şunları söyledi:

‘Kılıçdaroğlu çelişkili açıklamalar yapıyor’

Kamuoyunda çok konuşulan bir serbest bırakma işi var. Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı serbest bırakılınca Kılıçdaroğlu bir değerlendirme yaptı “kamuoyu vicdanı” falan dedi. Üst mahkeme tutuklama kararı verince yine eleştirdi. Hangisi doğru? Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için zihinsel ve bedensel yorgunluğu var. Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Yürüyüşü bırakması lazım. Bize lazım Kılıçdaroğlu. Yollarda kendisini heder etmesine gönlümüz razı olmaz.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun açlık grevindeki Semih Özakça ve Nuriye Gülmen için kendisine yazdığı mektupla ilgili de şunları söyledi:

Mektup meselesi şu, iki öğretim üyesi açlık grevine başladı. Bunlarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu konuyla ilgilenin, bu arkadaşlara bunlar için tehlike arz etmeden müdahale edin diye ricada bulundu. Ben de Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’yi görevlendirdim. Arkadaşların aileleriyle buluştu görüştü. Eylemi sonlandırmalarını istedi. Burada olumlu bir yaklaşım göremedik. Aileler aksine biz bu eylemlerden gurur duyuyoruz asla da bırakmayı düşünmüyoruz gibisinden tutum içine girdiler. İstedikleri şu, herhangi bir itiraz komisyonuna girmeden göreve iade edilsinler. Biz de dedik ki komisyona girsinler titiz şekilde değerlendirilir dedik. Başka ne yapabiliriz. Örgüt ilişkisi yüzünden bir gözaltı yapılmış. Ben Başbakan olarak yargısal faaliyetlere “kardeşim niye böyle yapıyorsunuz” diyecek durumda değilim. İnsani bakımdan gereken çalışmaları yaptık. Gördük ki iş ideolojik boyuta taşınmış yapacak fazla bir şey yok. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu bu örneği vermekle isabetli yaklaşım göstermedi.

Yıldırım kabine revizyonu ile ilgili gelen bir soru üzerine ise  bu yöndeki haberlerinin bakanlar üzerinde olumsuz etki yarattığını belirtti ve, ”Görmedik duymadık kalmasın diye ramazan davulu mu çalacağız?” dedi.