Ana SayfaGüncel‘Yollar teröristler yürüsün diye değil’ diyen bakana yanıt: Kendisi Sivas Katliamı sanıklarının avukatıdır

‘Yollar teröristler yürüsün diye değil’ diyen bakana yanıt: Kendisi Sivas Katliamı sanıklarının avukatıdır

HABER MERKEZİ – Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP lideri Kılıçdaroğlu öncülüğünde ‘adalet’ için yürüyenleri “Yolları teröristler yürüsün diye yapmadık” sözleriyle hedef aldı. Bakan Tüfenkci’nin bu sözlerine yanıt ise CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’dan geldi. “(Yolları) insan yakan barbarlar için yaptılar demek” diyen Altıok Akatlı, Sivas Katliamı’nı hatırlatarak Bakan Tüfenkci’nin katliamın sanıklarının avukatı olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan açıklamalarda bulundu.

Erzincan’da yaptığı konuşmada isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan Tüfenkci, yürüyüşçüleri ‘terörist’ ilan eden şu ifadeleri kullandı:

Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. Biz köprüler yapıyoruz ‘gönülleri birleştirelim’ diye. Biz yollar yapıyoruz ‘millet yürüsün’ diye. ‘Kemaliyeli yürüsün’ diye. ‘Erzincanlı yürüsün’ diye, ‘Malatyalı yürüsün’ diye. Yol yapıyoruz, ‘teröristler yürüsün’ diye değil. ‘Teröristleri kurtarmak için yürüyelim’ değil, ‘milleti kurtaralım’ diye yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz inşallah.

CHP’den yanıt: Kendisi Sivas Katliamı sanıklarının avukatıdır

Tüfenkci’nin bu açıklamasına yanıt ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’dan geldi.

Tüfenkci’nin “Yolları teröristler yürüsün diye yapmadık” sözlerini hatırlatan CHP’li vekil, “İnsan yakan barbarlar için yaptılar demek” diyerek Sivas Katliamı’nı hatırlattı.

Altıok Akatlı, Bakan Tüfenkci’nin Sivas Katliamı sanıklarının avukatı olduğunu da hatırlattı.

Tüfenkci hakkında

Avukat olan Bülent Tüfenkci, 1993 yılında aydın, ozan ve düşünür 33 kişinin katledildiği Madımak’ta katliamın sanıklarının savunuculuğunu üstlendi.

Tüfenkci, katliam sanıklarının avukatlığını yaptıktan sonra 2001 yılında AKP Malatya İl Teşkilatının kuruluşunda yer aldı. 2011-2015 yılları arasında da AKP Malatya İl Başkanlığı görevinde bulundu.

Bülent Tüfenkci 24 Kasım 2015 tarihinde ise 64. Hükümet’in Gümrük ve Ticaret Bakanı seçildi.


Gazete Karınca