Ana SayfaGüncelYüksel’de işe iade eylemi 227. gününde: ‘Mutlaka kazanacağız’

Yüksel’de işe iade eylemi 227. gününde: ‘Mutlaka kazanacağız’

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Yüksel Caddesi’nde başlattığı işe iade eylemi 227’nci gününe girdi. Caddede bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyelere polis yine izin vermezken, polis engeline rağmen yapılan açıklamada konuşan Veli Saçılık, “Bu sokağı, işimizi ve Nuriye ile Semih’in özgürlüğünü kazanana kadar mücadelemizden ve direnmekten vazgeçemeyeceğiz” diye konuştu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 107’nci gününe girerken, onlarla birlikte eyleme başlayan kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’ndeki eylemi de 227’nci gününü geride bıraktı.

İhraç edilen Veli Saçılık ve beraberindekiler bugün de eylemlerinin adresi olan İnsan Hakları Anıtı’nın önüne gitmek için Konur Sokak’ta biraraya geldi.

Yine polis engeli

Eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne girmesine izin vermeyen polis sokağı bariyerler ile kapattı.

Bariyerlerin önünde “Nuriye-Semih işe geri alınsın”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” dövizleri taşıyan eylemciler, polis barikatlarının önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak polisler açıklamaya izin vermeyerek, eylemcileri kalkanlarla iterek Konur Sokak’ın ortasına kadar sürükledi.

Saçılık: Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız

Polislerin engellemesi ve alandan uzaklaştırmasının ardından açıklama yapan Veli Saçılık, “107 gündür açlık grevinde olan Nuriye ve Semih arkadaşlarımız ölüm sınırına gelmişlerdir” dedi.

Aylardır Yüksel Caddesi’nde eylem yaptıklarını belirten Saçılık, “Bu sokağı, işimizi ve Nuriye ile Semih’in özgürlüğünü kazanana kadar mücadelemizden ve direnmekten vazgeçemeyeceğiz” diye konuştu.

Polisin tutumunu “keyfi” olarak değerlendiren Saçılık, polisin istediği zaman gaz attığını istemediği zaman gaz atmadığını söyledi.

“Polis Konur Sokak esnafını bezdirmeye çalışıyor” diyen Saçılık, son olarak “Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi.

Eylemciler basın açıklamasının ardından dağıldı.


Kaynak: dihaber