Ana SayfaGüncel‘Zaman daralıyor’: Gülmen ve Özakça 106 gündür açlık grevinde

‘Zaman daralıyor’: Gülmen ve Özakça 106 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işe dönme talebiyle 226 gündür direniyor, 106 gündür de açlık grevindeler. İki eğitimcinin sağlık durumu kötü. Son olarak Selçuk Kozağaçlı, Nuriye Gülmen ile yaptığı avukat görüşünü yarıda kesmek zorunda kaldıklarını belirterek “Nabzı çok düşük göğsünde sancı ve baskı var” açıklamasında bulundu. Ankara Barosu da Özakça’nın son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığı, Gülmen’in ise görüşe gelemediğini belirtti. Eğitimciler için yazar, sanatçı ve siyasetçiler ise hazırladıkları yeni bir video aracılığıyla “Zaman daralıyor” diyerek çağrı yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi bugün 106’ıncı gününde.

BM çağrı yaptı, hükümet sessiz

23 Mayıs’tan bu yana tutuklulukları devam eden eğitimciler için Birleşmiş Milletler Adalet Bakanlığı’na “ortak acil çağrı” mektubu göndererek bir yanıt istese de bakanlıktan bu mektuba henüz bir yanıt yok.

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki eğitimci için kendisine mektup yazdığını belirterek “Ben de Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’yi görevlendirdim. Arkadaşların aileleriyle buluştu görüştü. Eylemi sonlandırmalarını istedi. Burada olumlu bir yaklaşım göremedik” açıklamasında bulunmuştu.

Kozağaçlı: Nuriye ile avukat görüşünü yarıda kesmek zorunda kaldık

Eğitimcilere ilişkin son bilgiyi ise avukat Selçuk Kozağaçlı ile Ankara Barosu paylaştı.

Nuriye Gülmen ile yaptıkları avukat görüşünü Gülmen’in sağlık durumu kötü olduğu için yarıda kesmek zorunda kaldıklarını belirten Kozağaçlı “Nabzı çok düşük göğsünde sancı ve baskı var” dedi.

Ankara Barosu ise Gülmen ve Özakça ile dün cezaevinde görüştü.

Baro Başkan Yardımcısı Erinç Sağkan ile Yönetim Kurulu üyeleri Özgür Ökmen ve Çağrı Ayhan Şenel dün yaptıkları ziyaretin ardından  yayınladıkları yazılı açıklamada, Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu olan Nuriye Gülmen’le sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği için görüşme gerçekleştirilemediğini belirttiler.

Sincan F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edilen Semih Özakça’nın ise sağlık durumunun kritik seviyeye ulaştığı halde açlık grevini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğini söylediği, yürümekte zorluk çektiği, tekerlekli sandalye ile görüşe geldiği, son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığının gözlemlendiği ifade edildi.

“Wernicke-Korsakoff sendromu an meselesi”

Yine geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Vedat Bulut ise eğitimcilerin durumunun kötü olduğunun altını çizerek Gülmen ve Özakça’nın Wernicke-Korsakoff sendromuna girmelerinin an meselesi olduğunu söylemişti.

Sanatçılardan çağrı: Zaman daralıyor

Öte yandan Gülmen ve Özakça için yazar ve sanatçılar ile siyasetçiler hazırladıkları yeni bir video aracılığıyla çağrı yaptı.

Oyuncular Tilbe Saran, Sevinç Erbulak, Barış Atay, Orhan Aydın, Jülide Kural, Füsun Erbulak, yönetmen Musyafa Altıoklar, yazarlar Aslı Erdoğan ve Emrah Serbes;  Ovacık’ın ‘komünist belediye başkanı’ Fatih Mehmet Maçoğlu, siyasetçi ve gazeteci Melda Onur, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, hukukçu Eren Keskin gibi isimlerin yer aldığı video şöyle: