Ana SayfaEkolojiZarar vermeden karıncaları nasıl uzaklaştırabiliriz?

Zarar vermeden karıncaları nasıl uzaklaştırabiliriz?

HABER MERKEZİ – Karıncaları zehirleyecek yöntemler ve ilaçlar kullanmadan yaşam alanlarımızdan uzak tutmanın yöntemlerini sıralayan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, yanlış bilinen ve çok sık uygulanan yöntemelere de dikkat çekti.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, karıncaları öldürmeden ve zarar vermeden yaşam alanlarımızdan uzak tutmanın yöntemlerini sıraladı.

Derneğin Facebook sayfasından paylaşılan yazıda, karıncaları zehirleyecek yöntemler ve ilaçlar kullanmak yerine ‘barikat’ kurmanın ya da kokuya duyarlı olmaları nedeniyle rahatsız oldukları kokuları kullanarak yaşam alanlarımızdan uzak tutulabileceğini belirtti.

Ayrıca karıncaları uzak tutmak için kullanılan bazı yanlış yönetemlere de dikkat çeken dernek, ‘bebek pudrası ve mısır unu kullanmamalıyız’ diye kaydetti.

Derneğin açıklamasının tamamı şöyle:

  • Karıncalar evimizi ziyarete geldiyse ve onlardan rahatsız oluyorsak; onları öldürecek, zehirleyecek yöntemler, ilaçlar kullanmak yerine doğal yollarla karıncaları uzaklaştırmak mümkün.
  • Öncelikle karıncaları izleyip yollarını, giriş çıkış noktalarını belirlemeliyiz.
  • Karıncaları uzak tutma yöntemlerinden biri bariyer kullanmak. Karıncalar, önlerine çıkan bazı maddeleri algıladıklarında yollarını değiştirip, geri dönerler. Örneğin tebeşirle çektiğimiz bir çizgiyi karınca aşmayacaktır. Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir. Ya da macun, sakız, formika tutkalı ile karıştırılmış talaş kullanarak karıncaların girdikleri delikleri tıkayabiliriz.
  • Karıncaların koku duyuları çok hassastır ve bazı kokular onları çok rahatsız eder. Bu malzemelerle hazırlayacağımız spreyleri onların kullandıkları yollara sıkarsak, karıncalar uzaklaşır: Nane yaprağı, lavanta yağı, karanfil, defne yağrağı, sarımsak, limon suyu, kahve telvesi, sirke.
  • Karıncaları evimize çeken mutlaka onların ilgisini çeken kokulardır. Meyve suyu lekeleri, ekmek kırıntıları vb. Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra evimizi, en azından bir süre, daha sık temizlemeliyiz.
  • Unutmayalım; bazı kaynaklarda önerilen bebek pudrası ve mısır unu karıncaları öldürür. Onlara zarar vermemek için bebek pudrası ve mısır unu kullanmamalıyız.
Previous post
Türkiye'den 'Erdoğan'ın miting yapmasını istemeyen' Almanya'ya tepki
Next post
Orhan Doğan anıldı: 'Barışı getiremediğimiz için özür diliyoruz'