Ana SayfaEkolojiZeytinliklere ilişkin madde tasarıdan çıkarılıyor

Zeytinliklere ilişkin madde tasarıdan çıkarılıyor

HABER MERKEZİ – TBMM Genel Kurulu’na sevkedilmesinin ardından yaşam savunucuları ve muhalefetin baskısı ile komisyona geri çekilen ‘Üretim Reformu Tasarı’nda yer alan zeytinlik sahalarına yatırım yapılmasına olanak veren madde tasarıdan çıkarılıyor.

Zeytinlik sahalarının ‘idam fermanı’ olarak değerlendirilen ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edilerek TBMM Genel Kurulu’na sevkedilen düzenleme, muhalefet milletvekilleri, sanatçılar, yaşam savunucuları ve üreticilerin tepkileri üzerine komisyona geri çekilmişti.

Tasarıya ilişkin Gazete Karınca’ya konuşan Ziraat Müdendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, teklifin yasalaşması halinde Türkiye’nin zeytinlik sahalarının büyük bölümünün tehlikeye gireceğini belirtmişti.

Komisyonda yeniden yapılan görüşmelerde, “Kamu yararı kararı alınmış yatırımlar” için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına yönelik düzenlemeyi içeren 2’nci maddenin tasardan çıkarılmasına karar verildi.

‘Karar yeterli değil’

Öte yandan Gazete Duvar yazarı Önder Algedik, kararı yeterli bulmadı ve şunları söyledi:

Zeytin maddesi görüşülmesi için tasarı komisyona gönderilmişti. Komisyon zeytin ile ilgili maddeyi çıkarttı. Ancak meraları imara açan madde ve bütün faturayı vatandaşa ödeten diğer maddeler duruyor.