Ana SayfaGüncelZırhlı aracın ezerek öldürdüğü Şahin Öner davası 4 yıl sonra başlıyor

Zırhlı aracın ezerek öldürdüğü Şahin Öner davası 4 yıl sonra başlıyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 10 Şubat 2013 tarihinde “Zırhlı aracın çarpması ve sürüklenmesi” sonucu yaşamını yitiren Şahin Öner davası 4 yıl sonra başlayacak. Öner’i ezerek öldüren zırhlı aracın sürücüsü polis S.K., “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 10 Şubat 2013 tarihinde ’15 Şubat’ protestoları sırasında Şahin Öner’i ezerek öldüren zırhlı aracın sürücüsü polis S.K.’nin yargılanmasına dört yıl sonra başlanacak.

S.K. 29 Haziran’da Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Öner’in ölümünden 4 yıl sonra hakim karşısına çıkacak ve davanın tek sanığı olan S.K., “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Ancak Öner Ailesi avukatı ve İHD Diyarbakır Şube Hukuk Komisyonu üyesi Abdullah Zeytun, polis S.K.’nin “Taksirle ölüme neden olma” suçundan yargılanmasına itiraz etti.

Avukat Zeytun, olay sırasında savunmasız olan Şahin Öner’in ölümüne neden olan polislerin “Öldürmek kastı” ile hareket ettiğini belirterek, Öner’i ağır yaralı bir şekilde olay yerinde bekleten ve acilen hastaneye götürmek yerine polis merkezine götüren polislerin “Kasten öldürme” suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

ATK: Zırhlı araç çarptı

Dönemin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olaya ilişkin basına “Gösterici el yapımı düzeneklerle hazırlanmış bombayı, polis aracına attığı esnada elinde patlayarak öldü” açıklaması yapmıştı.

Ancak Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) olayla ilgili hazırladığı raporda, Şahin Öner’in “Zırhlı aracın çarpması ve sürüklenmesi” sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Böylece dönemin valisinin yaptığı açıklamanın doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.