Ana SayfaGüncel12 akademisyeni ihraç eden Dokuz Eylül Rektörlüğü’ne çelenk: ‘Akademi biat etmez’

12 akademisyeni ihraç eden Dokuz Eylül Rektörlüğü’ne çelenk: ‘Akademi biat etmez’

HABER MERKEZİ – Barış imzacısı olduğu gerekçesiyle açığa alınan akademisyenler için Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğü önüne “Akademi biat etmez” yazılı siyah çelenk bırakıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından açığa alınan barış bildirisi imzacısı 12 akademisyene, Alsancak’ta bulunan rektörlük binasına “Akademi biat etmez” yazılı siyah çelenk bırakarak destek verdi.

Sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Akademi köle olmayacak” sloganları atılan eylemde KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, bir açıklama yaptı.

Gücen, “Arkadaşlarımız görevlerine geri dönene kadar bu davanın takipçisi olacağız. Gelecekte barış imzacıları tarihe geçecek ama ihraç edenler karanlık bir nokta olarak kaybolup tarihin çöp tenekesine gömülecekler” dedi.

Ne olmuştu?

Dokuz Eylül Üniversitesi, Barış İçin Akademisyenlerin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisinin imzacısı olan 12 akademisyen açığa almıştı.

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Doç. Dr. Halis Ulaş ve İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Nuri Erkin Başer, Doç. Dr. Seçkin Aydın, araştırma görevlilerinden Aydın Arı, Serap Sarıtaş, Dilek Karabulut, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Emel Yuvayapan hakkında görevden uzaklaştırma kararı çıkarılmıştı.

Ayrıca Prof. Dr. Yeşim Edis Şahin de emekli olduğu halde açığa alınmıştı.

Açığa alınan 12 akademisyenden biri olan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Terzi, yaptığı açıklamada ‘hakikat’ ile ‘barış’ arasındaki ilişkiye vurgu yaparak “Barış hakikat ile gelir. İnsan olarak bizi değerli kılan tek şey eşitlik için özgürlük için adalet için ve barış için ödemeye gönüllü olduğumuz bedellerdir. Barış talebi her tür bedeli ödemeye değer, biz bedel ödeyelim yeter ki analar ağlamasın” demişti.