Ana SayfaGüncel15 Temmuz’da 90 bin camide sela okunacak

15 Temmuz’da 90 bin camide sela okunacak

HABER MERKEZİ – 15 Temmuz’da 90 bin camide sela okunacağı, camilerin ve minarelerin ışıklarının sabaha kadar açık olacağı açıklandı.

Darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz’da Türkiye genelinde ‘Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara’ programları düzenlenecek.

Bu kapsamda 90 bin camide gece saat 00.13’te selalar okunacak.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzasıyla tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen program genelgesine göre o gece camilerin ve minarelerin ışıkları da sabaha kadar açık olacak.

Öte yandan 14 Temmuz 2017 günü cuma namazı öncesi ise camilerde Kuran okunacak ve okunan 100 bin hatimin duası yapılacak.

Erdoğan’ın talimatıyla ‘demokrasi nöbeti’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla  15 Temmuz’da ‘demokrasi nöbeti süreci’ başlayacağını açıklamıştı.

Kalın “15 Temmuz’un birinci yılında İstanbul ve Ankara’da yapılan anıtlar açılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece demokrasi nöbeti süreci başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak” demişti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemleri başlatılmıştı.

Bu nöbetler, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erdoğan’ın CNN Televizyonu’na telefonundan anında görüntülü konuşma uygulaması aracılığıyla yaptığı sokağa çıkın çağrısı sonrası start vermişti.

Tam 26 gün süren eylemlerin İstanbul’daki merkezlerinden biri Taksim Gezi Parkı etrafı olmuştu.

Yaklaşık bir ay süren eylemler boyunca camilerden selalar okunmuştu.

‘Demokrasi Nöbeti’, Erdoğan’ın 7 Ağustos’ta İstanbul’da Yenikapı’daki mitingteki “Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Çarşamba akşamı noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül, çarşamba akşamı nokta” sözleriyle bitirilmişti.