Ana SayfaGüncel3 aktivist Gülmen ve Özakça için Bodrum’dan Ankara’ya yürüyecek

3 aktivist Gülmen ve Özakça için Bodrum’dan Ankara’ya yürüyecek

HABER MERKEZİ – Bodrum’da üç aktivist, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 119 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara’ya yürüyecek.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 119. gününde.

Bodrum’da yaşayan aktivistler Sultan Bozyurt, Suray Ekinci ve Mehmet Levent Öncel, iki eğitimci ile dayanışmak için bugün saat 13.00’de Ankara’ya doğru bir yürüyüş başlatacak.

800 kilometre sürecek olan yürüyüş KHK ile ihraç edilen emekçilerin direnişlerinin sürdüğü Ankara Yüksel Caddesi’nde son bulacak.

Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan aktvistler, OHAL ve KHK’lerle iktidara biat etmeyen kesimlerin işlerinden edildikleri ve cezaevlerine atıldıklarını söyledi.

Onbinlerce kişinin KHK’lerle işten atıldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Biz 3 aktivist olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ölmesin yaşasın istiyoruz… Onurlarıyla mesleklerini yapmaları ve işlerine iade edilmelerini istiyoruz. Bu sebeple 800 kilometrelik yolu Ankara Yüksel Caddesi’ne kadar yürüyeceğiz. Sevgilerinizi ve selamlarınızı sırt çantamıza koyup bu ağırlığı taşımaktan onur duyacağız…