Ana SayfaGüncel4 gazeteci gözaltında: Günlerdir fotoğraf makineleri inceleniyor

4 gazeteci gözaltında: Günlerdir fotoğraf makineleri inceleniyor

HABER MERKEZİ – Haber takibindeyken “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 11 gündür, Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanları Zeki Erdem ve Mehmet Emin Yılmaz ise 13 gündür gözaltında. Alayumat ve Akman’ın hala fotoğraf makineleri ve kameralarının emniyette incelendiği belirtiliyor.

Hatay-Antep sınır hattında “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan, Anadolu Ajansı (AA) ve Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) “2 PKK üyesi yakalandı” diyerek hedef gösterdiği dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 11 gündür gözaltında.

Akman ve Alayumat ile görüşen avukatları Suphi Zarif OHAL ile gözaltı süresinin 15 günü bulabildiğini belirterek, henüz emniyet ifadelerinin alınmadığını, bugün alınmaması durumunda sürecin hafta başına kadar uzayabileceğini söyledi.

Avukatı Suphi Zarif, gazetecilerin henüz ifadelerinin alınmadığını, Pazartesi ya da Salı günü adliyeye sevk edilmelerini beklediklerini ifade etti.

Gazetecilerin hala emniyette fotoğraf makineleri ve kameralarının incelendiği ve bu sebeple ifadelerinin alınmadığı belirtildi.

Zeki Erdem ve Mehmet Emin Yılmaz 13 gündür gözaltında

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanları Zeki Erdem ve Mehmet Emin Yılmaz ise 13 gündür gözaltında.

Avukatlardan alınan bilgiye göre Zeki Erdem’in ifadesi 21 Temmuz günü alındı.

Adana’dan Diyarbakır’a giderken 11 Temmuz’da Siverek’te gözaltına alınan Erdem’e “silahlı örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak” suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

13 gündür gözaltında tutulan Erden’in, yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.