Ana SayfaGüncelAA gözaltındaki iki gazeteciyi ‘PKK üyesi’ yaptı, hükümete yakın medya servis etti

AA gözaltındaki iki gazeteciyi ‘PKK üyesi’ yaptı, hükümete yakın medya servis etti

HABER MERKEZİ – AA ve DHA, “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan haber takibindeki iki gazeteciyi ‘PKK üyesi’ yaptı. dihaber ise hedef gösterilen muhabirleri ile ilgili açıklamasında gazetecilerin son bir ayda imza attığı haberleri hatırlatarak ajanslara tepki gösterdi. Gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman için Twitter’dan #AkmanVeAlayumatGazetecidir hashtagi ile kampanya da başlatıldı.

dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman,  haber takibi için bulundukları Antep sınır hattında “makul şüphe” gerekçesiyle önceki gün gözaltına alındı.

Gazetecilerle ilgili ailelere ve ajansa herhangi bir bilgi verilmezken, kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü olan devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) iki gazeteciyi hedef gösterdi.

Her iki ajans da gazetecileri ‘PKK üyesi’ yaptı.

AA “Hatay’da aranan PKK üyeleri Gaziantep’te yakalandı” şeklindeki haberinde şu ifadelere yer verdi:

İlçe merkezinde uygulama yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında PKK üyeliğinden yakalama kararı bulunan Erdoğan A. ile Nuri A’yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından başka bir soruşturma kapsamında arandıkları belirlenen şüpheliler, Hatay’a gönderildi.

dihaber: Muhabirlerimiz haber takibindeydi

dihaber ise muhabirlerinin İslahiye’ye gelmeden önce günlerce Hatay’da haber takibi yaptıklarını belirtirken, AA ve DHA ile ajansların haberini servis eden hükümete yakın medya kuruluşlarının haberlerine tepki gösterdi.

dihaber’in muhabirlerinin imzasını attığı haberleri de hatırlattığı açıklama şu şekilde:

Antep sınır hattında haber takibi yapan muhabirlerimizden Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 13 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinde İslahiye çarı merkezinde misafir oldukları İsa Nuri Demir ile birlikte “makul şüphe” üzerine gözaltına alındılar.

İfadeleri alınacak denilen muhabirlerimizin bugün Hatay’a getirildikleri öğrenildi. Muhabirlerimizin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM) bir ekibe teslim edildikleri ailelere iletildi.

Ancak konu hakkında yaptığımız tüm girişimlere rağmen ne tarafımıza ne de ailelere bilgi verildi.

Kaygıyla izlediğimiz gelişmeye ilişkin bilgi alamadığımız halde devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA) ile Doğan Haber Ajansı (DHA) bugün itibariyle her iki muhabirimizi “Aranan PKK üyeleri” şeklinde abonelerine servis etti. Asılsız bu haberi birçok haber sitesi ve gazete kullandı.

Bölgede yakından tanınan, açık kimlikleri bilinen ve tarafımızca kamuoyuna bilgi aktarılmasına rağmen arkadaşlarımızı hedef haline getirip, yargı oluşturan söz konusu ajanslar ve haber siteleri hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtiyor ve dayanışmanızı bekliyoruz.

Twitter’da kampanya: #AkmanVeAlayumatGazetecidir

Öte yandan gözaltında olan gazeteciler için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Twitter üzerinden başlatılan kampanyada “#AkmanVeAlayumatGazetecidir” deniliyor.

Gözaltındaki gazetecilerin son bir ayda yaptığı haberler

Gözaltına alınan dihaber muhabirlerinin son bir aydır sınır hattında yaptıkları haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Hatay sınırında yakalanan DAİŞ’lilerin akıbetleri sır gibi saklanıyor

Fuhuş çeteleri AFAD’a kamp kurdu!

‘Fırat Kalkanı’ çocuk savaştırıyor!

Kemal Kurkut’un son sözleri

Sınıra sıfır villalar gündüz sessiz gece silahlı!