Ana SayfaGüncelAA’nın ‘PKK üyesi’ diyerek hedef gösterdiği iki gazeteci 4 gündür gözaltında

AA’nın ‘PKK üyesi’ diyerek hedef gösterdiği iki gazeteci 4 gündür gözaltında

HABER MERKEZİ –  İslahiye’de “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan, AA ve DHA tarafından ise “2 PKK üyesi yakalandı” denilerek hedef gösterilen dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 4 gündür gözaltında tutuluyor.

Haber takibi için gittikleri Hatay-Antep sınır hattında “makul şüphe” gerekçesi ile gözaltına alınan dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 4 gündür gözaltında tutuluyor.

Gazetecilerin avukatı Suphi Zarif, müvekkillerinin bugün ya da yarın savcılığa sevk edilmelerini beklediklerini söyledi.

İslahiye’de gözaltına alınan iki gazeteci daha sonra Hatay Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’ne götürülmüşlerdi.

Gazetecilerle ilgili ailelere ve ajansa herhangi bir bilgi verilmezken, devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) iki gazeteciyi “Hatay’da aranan PKK üyeleri Gaziantep’te yakalandı” şeklindeki haberlerle hedef göstermişti.

dihaber ise muhabirlerinin İslahiye’ye gelmeden önce günlerce Hatay’da haber takibi yaptıklarını belirtirken, AA ve DHA ile ajansların haberini servis eden hükümete yakın medya kuruluşlarının haberlerine tepki göstermişti.

dihaber açıklamasında muhabirlerinin Hatay-Antep sınır hattında gözaltına alınmadan önce imza attıkları haberleri de paylaşmıştı.