Ana SayfaGüncelABD’nin ardından Almanya’dan da Türkiye’deki vatandaşlarına ’15 Temmuz’ uyarısı

ABD’nin ardından Almanya’dan da Türkiye’deki vatandaşlarına ’15 Temmuz’ uyarısı

HABER MERKEZİ – ABD’nin Türkiye’deki vatandaşlarına ’15 Temmuz’ uyarısı yapmasının ardından Almanya’dan da benzer bir uyarı geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’ye gidecek vatandaşlarının politik gösteriler ve büyük kalabalıklardan uzak durmaları istendi.

Almanya, Türkiye’de bulunan vatandaşlarını, 15 Temmuz darbe girişiminin yaklaşan yıldönümü sebebiyle uyardı.

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında güncellenen ‘seyahat ve güvenlik uyarısı’nda, ülke genelinde gösteri ve büyük etkinlikler olabileceği kaydedildi.

Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi anısına 15 Temmuz’a kadar ülke genelinde etkinlikler, toplantılar ve kitlesel mitingler planlanmaktadır.

Güvenlik durumunun gerginliği göz önüne alındığında, seyahat edeceklere genel olarak kalabalıklardan uzak durmaları tavsiye edilir.

Açıklamada, darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edildiği ve halen yürürlükte olduğu bilgisi de eklendi.

ABD de uyarı yapmıştı

ABD de Türkiye’de bulunan vatandaşlarını, 15 Temmuz darbe girişiminin yaklaşan yıldönümü sebebiyle ‘dikkatli olmaya’ çağırmıştı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de bulunanan vatandaşlarını, 15 Temmuz darbe girişiminin yaklaşan yıldönümü sebebiyle dikkatli olmaya çağırmış ve ‘barışçıl gösterilerin dahi şiddet riski taşıdığı’ belirtilerek, büyük kalabalıklardan uzak durma çağrısı yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Medyascope TV muhabiri Mehmet Çakmakçı tutuklandı
Sonraki Haber
'Reis' ve 'Uyanış' filmlerinin yönetmeni 'FETÖ'den gözaltına alındı