Ana SayfaÇeviri‘Adalet Mitingi’ dış basında: ‘Erdoğan hükümetine karşı yıllar sonra düzenlenen en büyük protesto’

‘Adalet Mitingi’ dış basında: ‘Erdoğan hükümetine karşı yıllar sonra düzenlenen en büyük protesto’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüşün finali yaptığı “Adalet Mitingi” dış basında geniş yer buldu. Guardian, miting haberini ‘Erdoğan hükümetine karşı yıllar sonra düzenlenen en büyük protesto’ başlığıyla paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 25’inci gününde dün Maltepe’de düzenlenen ‘Adalet Mitingi’yle son buldu.

Miting dış basında da geniş yer buldu.

Avrupa ve ABD basınında miting “darbe girişiminden sonra gelen hak ihlallerine karşı en büyük Erdoğan karşıtı gösteri” olarak nitelendirildi.

‘Darbe sonrası yaptırımlar, suçlulardan çok sivil halka yöneldi’

Britanya’nın köklü gazetelerinden Guardian, ‘Erdoğan hükümetine karşı yıllardır düzenlenen en büyük protesto’ başlığıyla verdiği haberde ‘Yüz binlerce Türkiyeli, Pazar Günü Erdoğan hükümetinin darbe girişimi sonrasında aldığı kararları, tutuklamaları, ihraçları ve baskıyı protesto etmek için hükümetin iktidarda olduğu zaman içerisinde düzenlenen en büyük protestoda buluştu’ ifadeleri yer aldı.

Hükümetin “darbe sonrası yaptırımlarının darbeyi yapanlardan çok muhalefet liderlerine ve sivil halka yöneldiği” belirtilen haberde Türkiye’nin dünyada en çok gazetecinin tutuklu bulunduğu ülke olduğuna ve insan hakları aktivistlerinin gözaltına alındığına vurgu yapıldı.

‘Bu yürüyüş geniş ölçekli tutuklama ve ihraçlara cevap niteliğinde’

Telesur ise Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ve mitingin “Erdoğan hükümetinin darbe girişiminden sonra gerçekleştirdiği geniş ölçekli tutuklama ve ihraçlara bir cevap niteliğinde olduğu”nu yazdı.

BBC de yürüyüş ve mitingi “Gezi Parkı protestolarından beri ülkede gerçekleşen en büyük Erdoğan ve rejim karşıtı gösteri” olarak nitelendirdi. Haberde darbe girişiminden bu yandan 50 bin kişinin tutuklandığına ve 140 bin kişinin mesleklerinden ihraç edildiğinin altı çizildi.

“Erdoğan karşıtları adalet için ‘çığlık’ atıyor”

CNN ise haberi “Erdoğan karşıtları adalet için ‘çığlık’ atıyor” başlığıyla verdi.

Haberde “Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşün Erdoğan hükümeti dolayısıyla mağdur olan birçok insanın katılımıyla filizlendiği” ifadelerine yer verildi.

CNN, “darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Erdoğan hükümetinin sivil halk üzerinde oluşturduğu baskının azalmadığına” vurgu yaptı.

‘Yürüyüş Erdoğan’ın muhafazakar islamcı politikalarına karşı gerçekleştirildi’

‘Adalet Yürüyüşü’nün, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına ve muhafazakar islamcı hükümete karşı başlatıldığını” belirtilen Alman Spiegel gazetesinde de Türkiye’de iktidar yanlısı gazetelerin yürüyüşü, “Hainlerin Yürüyüşü’ şeklinde haberleştirdiğini fakat bazı gazetecilerin ise Kılıçdaroğlu’nun bu yürüyüşle beraber muhalefeti tekrar ayağa kaldırmayı başardığını belirttiğini yazdı.


Karınca Dış Haberler