Ana SayfaManşet‘Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününde provokasyon uyarısı: ‘Duyumlar alıyoruz’

‘Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününde provokasyon uyarısı: ‘Duyumlar alıyoruz’

HABER MERKEZİ – “Adalet Yürüyüşü”nün 19. günü öncesi açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyon uyarısı aldıklarını söyledi ve katılımcıları uyardı.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ bugün 19’uncu gününde..

Yürüyüşte bugüne dek 300 km’nin üstünde yol katedildi.

Bugünkü yürüyüş öncesi bir basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul’a yaklaştıkça provokasyon duyumlarının arttığını belirtti.

Yürüyüşe katılanlardan, böyle bir şey olması durumunda sadece alkışla karşılık vermelerini isteyen CHP lideri, zor bir yürüyüş yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü. Ne yaparlarsa yapsınlar. Çünkü biz bir ideal, dava, huzur, adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa onu gül kabul edin. Bize küfür de edilse onu iyi bir söz olarak kabul edin. Ne söylenirse söylensin, hep beraber idealimiz, Türkiye, çocuklarımız, geleceğimiz ve adalet için yürüyeceğiz.

“Zulüm ile abad olunmaz” diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Zulmün karşısındayız. Zulmün yanında değil, mazlumun yanında olmak bizim temel felsefemiz, görüşümüz. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak, haklıyı savunmak, bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşümüzü yapmamızın da temel nedeni, haksızlıkların artık Türkiye’de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır.

Bir düzen düşünün, suçlayan kişi kendileri. Yargılayan kişi yine kendileri. Mahkum eden kişi de kendileri. Yani, suçlamayı yapan, yargılayan ve mahkum eden aynı kişi ve buna adalet deniyor. Bu, adalet değildir. Böyle bir adalet olmaz. Eğer yargıcın önünde, giydiği cübbenin önünde ilik ve düğme yoksa, her türlü baskıya direndiği içindir. Adalet konusunda söz verdiği içindir. Adaletli davranacağı içindir. Bu nedenle adalet yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle yürüyüşe başladı.