Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci günü saldırı tehdidi ve yoğun güvenlik önlemleriyle sonlandı

‘Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci günü saldırı tehdidi ve yoğun güvenlik önlemleriyle sonlandı

KOCAELİ – 21’inci günü sonlanan ‘Adalet Yürüyüşü’nde IŞİD saldırısına karşı alınan tedbirler dikkat çekerken, yürüyüş kortejine çevik kuvvet polisine ek olarak özel harekat polisleri eklendi. Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “20 gündür polise yalvarıyoruz. İçişleri Bakanlığı ile 3 defa konuştuk, sayısız kez yetkililerle konuştuk. Olabilecek bir TIR’lı saldırıya karşı ne önlem aldıklarını sorduk; bu konuda bir tatminkar cevap alamıyorduk” sözleriyle güvenlik açığına işaret etti. Özel, bugün alınan olağanüstü tedbirlerin ise bombalı araç saldırılarına karşı olduğunu belirterek “Doğru bir tedbirdir. Tedbiri eleştirmiyoruz ancak emniyetin kendi takdiridir” dedi.

‘Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci günü 18 kilometrelik yürüyüş mesafesinin tamamlanmasının ardından Dilovası ilçesinde bulunan Tavşancıl Sahil Parkı’nda sona erdi.

Kılıçdaroğlu’na bugün sanatçılar ve eski siyasetçiler eşlik etti.

Yürüyüşün bugün gerçekleşen etabında yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in aktardığına göre emniyete gelen saldırı ihbarı nedeni ile arttırılan güvenlik önlemleri yürüyüş korteji boyunca kendini hissettirdi.

Basın mensuplarının dahi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na belli bir mesafeden fazla yaklaştırılmadığı günde, polislerin basın mensuplarına karşı gelişen sert tavırları ise dikkat çekti.

Kortejin geçeceği alanlarda bulunan yan yolların da haftiyat kamyonları ile kapatıldığı görülürken, Özgür Özel talebin CHP’den gitmediğine vurgu yaptı.

Alınan tedbirlere ilişkin bilgi veren Özel şunları aktardı:

20 gündür polise yalvarıyoruz. İçişleri Bakanlığı ile 3 defa konuştuk, sayısız kez yetkililerle konuştuk. Olabilecek bir TIR’lı saldırıya karşı ne önlem aldıklarını sorduk; bu konuda bir tatminkar cevap alamıyorduk. Bugün yapılan güvenlik toplantısında emniyet müdürlüğü yetkilileri şeriti kapatarak güvenliği sağlayacaklarını söylediler. Bombalı araç saldırılarına karşı etkili bir yöntemdir. Doğru bir tedbirdir. Tedbiri eleştirmiyoruz ancak emniyetin kendi takdiridir. Bu konuda bizim türlü taleplerimiz defalarca reddedilmişti. Ama bugün sabah böyle bir güvenlik tedbiri aldıklarını öğrendik emniyetin istihbaratı üzerine. Bu açıdan bizce alınan tedbir doğrudur. Ancak CHP’nin talebi ile değil, emniyetin ve İçişlerinin tasarrufu ile olmuştur.

‘Adalet Yürüyüşü’ katılımcıları geceyi Tavşancıl Sahil Parkı’nda geçirdikten sonra sabah yürüyüşe devam edecekler.

Yürüyüşün hedefi olan İstanbul’a ise 21’inci günün sona ermesi ile 50 kilometreden az mesafe kaldı.