Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından CHP’den ‘Adalet Kurultayı’

‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından CHP’den ‘Adalet Kurultayı’

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos tarihleri arasında “Adalet Kurultayı” yapacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün ardından şimdi de Adalet Kurultayı’na hazırlanıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, kurultayın 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacağını duyurdu.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Adalet Yürüyüşü’nün ardından toplumun her kesiminden çok önemli çağrılar geldiğini belirten Tezcan, “Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı bir kurultay talebi geldi Türkiye’den. Bütün adaletsizliklerin tartışılacağı bir kurultaya ihtyaç var dendi ve o nedenle, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de 5 günlük bir adalet kurultayı yapacağız” dedi.

‘Adalet Kurultayı’nın tıpkı ‘Adalet Yürüyüşü’ gibi bir partiye ait olmadığını da söyleyen Tezcan “Herkes kendi adaletsizliği ile ilgili meseleleri konuşacak. Adaleti özleyenlerin kurultayı. Parti bayrağı, parti amblemi, parti logosu olmayacak. Adalet dosyasına koyacak benim de bir arzuhalim var diyenleri bekliyoruz” bilgisini verdi.